ABD Seçimlerinin Kaderini Değiştirecek İki Türk İsim

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 2024 seçimleri hazırlık dönemi için Bünyamin Erdemir ve Melih Göğebakan'ı seçti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Seçimlerinin Kaderini Değiştirecek İki Türk İsim

ANKARA – BHA

Melih Göğebakan ve Bünyamin Erdemir isimli iki Türk, Donald Trump’ın 2024 seçimlerinde önemli bir rol oynayacak. Göğebakan, Trump’ın Basın Bürosu’nda görevli International Media Coordinatorlüğü’nde, Erdemir ise Türkiye’deki Basın ve Enformasyon Temsilcisi olarak göreve alacak. İkili, Türkiye’de Trump destekçilerini organize etmek ve kampanyasını desteklemek için birlikte çalışarak seçimlerde kilit bir rol oynayacak.

Trump’ın Basın Bürosuna Bünyamin Erdemir’in atanmasının ardından seçimi kazanması durumunda, Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğinin altı çiziliyor. Analistler de bu iki atamanın Türkiye-ABD ilişkilerinin güçlenmesi konusunda önemli olduğunu düşünüyor.

Trump, seçildiği takdirde Türkiye’ye AVM, otel ve rezidans gibi yatırımlar yapacağı ve bu projeler hakkında temsilcisi Göğebakan’a bilgiler verdiğini, sürecin ise Erdemir’le başladığı belirtildi. Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapılacağını ve bazı firmaların öncelikli tercihi olduğunu vurgulayan Melih Göğebakan, ilerleyen günlerde gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde bu isim ve şirketlerle görüşecek. Bünyamin Erdemir ile mutabık kaldıkları alanlarda AR-GE çalışmasına başladıklarını ve fizibilite çıkarttıklarını belirten Göğebakan, “Türkiye Yüzyılına katkımız olacağı için ben ve ekibim çok mutluyuz” dedi. Bu açıklamayla Türkiye’deki Basın Alan Uzmanı Erdemir’i işaret ederek, saha çalışması sürecinin başladığının da işaretini vermiş oldu.

Dış Basında En Çok Temsilciye Sahip İkinci Kurumu Kurdu

Türk medyasının yakından tanıdığı isimlerden olan Bünyamin ERDEMİR genç yaşında büyük başarılara imza attı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Özel Lansman açılışını yaptığı Türmeb, 63 ülke ve 200’e yakın şehirde teşkilatlanmasını tamamladı. Bir anlamda Reuters Haber Ajansı, El-Cezire ve CNN gibi global haber ajansları ile aynı kalite ve hızda güvenilir haber içeriği üreten Türmeb, TRT World’den sonra en çok dış basında temsilciye sahip Türk medya kurumu haline geldi. Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanlarından Barack Obama’nın delegesi olan isimlerin Türkiye’de de basın danışmanlığını yapan Bünyamin ERDEMİR faaliyetlerini “http://www.tvt%fcrk.net/”u,   “http://www.tvt%fcrk.net/”rk.net haber kanalında yoğunlaştırdı. Ayrıca 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası başlayan Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde Türkiye’nin problemlerine gerçekçi çözümler sunmak amacını güden ”Külliye Bilgi Platformu’nu” da kuran Bünyamin Erdemir’in çalışmaları her geçen gün artarak devam ediyor.

Kurulan portal da 40 Profesör, 20 Akademisyen, ulusal basında aktif görev yapan genel yayın yönetmenleri, siyasi parti liderleri, geçmiş dönem başbakan danışmanları, TBMM’de hala göreve devam etmekte olan devlet adamları ve bürokratlar vardır.

Bunun yanında 35 ulusal ve yerel internet haber siteleri ve Türk kamuoyuna mâl olmuş yazar ve düşünürlerle proje odaklı çalışıyor.

Melih Göğebakan Kimdir?

Melih Göğebakan, 2014 Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştı. Ardından Göğebakan, Erdoğan’a Siyasi Danışmanlık yaptı ve sonrasında Türk markalarını yurt dışında tanıtım ekibi kurarak Avusturalya, İngiltere, Fransa gibi bir çok Avrupa ülkesinde milli markaların temsilciliklerini açtı.

5 yıldır Amerika’da yaşayan Uluslararası Medya Koordinatörü olarak görev yapan Göğebakan Türkiye’nin önde gelen markalarının Amerika’da temsilciliğini yapıyor.

Melih Göğebakan, ticaret alanında Türkiye’deki birçok iş adamı ve ekibi ile Türk markalarının tanıtımını yapıyor. Ayrıca Trump’ın Türkiye Basın ekibi Bünyamin ERDEMİR’in ile çalışıyor.

Melih Medya’nın sahibi olan Göğebakan, Trump’ın seçim kampanyalarında fotoğraf, canlı yayın, montaj ve kurgu işlerini 23 kişilik ekibi ile yürütüyor. Ayrıca kendisi ABD başkalarına hizmet veren ilk Türk olarak kayıtlara geçmiştir.

ABD Seçimlerinin Kaderini Değiştirecek İki Türk İsim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir