“Aydın BŞB ile ilgili her hafta yolsuzluk haberleri geliyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Aydın BŞB ile ilgili her hafta yolsuzluk haberleri geliyor”AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “Neredeyse her hafta Büyükşehir ve Aydın’daki Millet İttifakı belediyeleri ile ilgili yolsuzluk haberleri geliyor. Fakat ‘hakkımızda şöyle şöyle bir şikâyet var, durum şudur’ diye açıklama yapan bir tane yetkili yok” dedi.

tvDEN ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına konuk olan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Nazilli Belediye Başkanı ile CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ertekin’in partilerine katılması konularını ve Aydın’daki devlet yatırımlarını değerlendirdi.

“AYDIN’DA BU SEÇİMDE BİR OY REKORU KIRACAĞIZ”

AK Parti Aydın İl Teşkilatı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “2022 büyük zorluklarla başladığımız, ancak sonuna geldiğimizde her zorlukla beraber bir kolaylığın da olduğunu gördüğümüz bir yıl oldu. Özellikle yaz aylarının başlamasıyla oluşan olumlu hava, asgari ücretin iyileşmesi, memur ve emekli maaşlarındaki iyileşme, sosyal konut projeleri, Türkiye Yüzyılı projesinin açıklanması, Cumhur ittifakını tekrar anketlerde ve halkın gönlünde irdelendirdi. Siyaset olarak 2022’ye iyi tamamlayacağımızı inanıyorum. Milletvekillerimizle yaptığımız saha çalışmalarında Aydın’da 17 ilçe 548 mahallede 130 bin hemşerimize ulaştık. Bunun sonucunu anketlerde de görüyoruz. Hemşehirlerimiz Aydın’da Cumhur İttifakına teveccühünü arttırarak gösteriyor. 2022 yılının ilk aylarında ülkede bir anket manipülasyonu vardı. AK Parti’nin bittiğini gösteren yüzde 30’luk dilimler gösteriyorlardı. Tabii bunlar seçmeni, halkı manipüle etmek amacıyla yapılmıştır. Teşkilatımız her ay bize ödevler veriyor. Bir ay içerisinde bunları tamamlıyoruz. Geçen ay tamamen üye ziyareti ile ilgili bir ödevimiz vardı. Halktan bir tepki varsa bize göstersinler istiyoruz. Sahadan aldığımız bütün şikâyetleri birebir hem bakanlarımıza hem genel merkezlerimizi iletiyoruz. Her İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımıza iletiyoruz. Sahadan aldığımız sorunları yukarı makamları iletmemiz çok büyük şans. Halkımız ülkedeki sorunların sadece ülke genelinde olmayıp dünya genelinde olduğunu ve ülkemizin bununla en iyi şekilde mücadele ettiğini açık ve net bir şekilde görmeye başladı. Cumhur İttifakı Türkiye genelindeki bir ankette mecliste çoğunluğu sağlayacak nitelikte. Tahmin ediyorum ki Aydın’da bu seçimde bir oy rekoru kıracağız” diye konuştu.

“NE KADAR FAYDALI BİR YATIRIM OLACAĞINI HERKES GÖRECEK”

“Hükümetimizin son dönemlerde Aydın’a yaptığı yatırımların bir eseridir” diyen Özmen. Şehir Hastanesi, otoyol ve buna benzer yatırımlar, her ilçede neredeyse bir şantiye var, okulların hepsi yenileniyor. Pandemiden dolayı olan fiyat artışlarından dolayı bazı işlerimiz iptal edildi, fakat bu zor zamanda bile yatırım noktasında çok büyük gayretler gösteriyoruz. Son 2 ayda yapılan açılışların hepsi birer şaheser. Yusufeli Barajı ve Gaziray gibi çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Zor zamanda bunları yapan bir iktidar, önümüzdeki refah dönemde daha iyi yatırımlar yapacaktır. Şehir hastane yapımımız şu an çok iyi gidiyor, seçimden önce birçok kısmı bitmiş olacak. Fakat taşınma noktasının 2 hastanede taşınacağı için belki bir sıkıntı olabilir. Atatürk Hastanesi ve Devlet Hastanesi oraya taşınacak ve Doğumevi de taşınacak Geride kalan hastanelerimiz ne olarak kullanılacağı, o noktada bir karar verilecek. Benim şahsi fikrim şehrin içinde bir tane acil müdahale istasyonu gibi bir şey bulunmalı, insanların ufak bir pansuman ya da bir iğne için şehirdeki acil merkezi kullanabileceği bir yer olsun. Aydın- Denizli Otoyolu çok hızlı bir şekilde ilerliyor, seçimden önce ilk etabının biteceğini düşünüyorum. Bu tarafta kamulaştırmadan dolayı biraz sıkıntılar oldu, ovalara zarar vermeyelim diye dağlardan viyadüklerle geçirmeye çalıştık. Tabii o noktada zeytin üreticilerimizin tepkisi ile karşılaştık. Bittiğinde ne kadar faydalı bir yatırım olacağını herkes görecek, yerel seçimlerden önce biteceğini düşünüyorum. Çünkü yatırımcı firma çok büyük bir gayretle çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

“CHP İL BAŞKAN YARDIMCISI’NIN BİZE KATILMIŞ OLMASI DA ÖNEMLİ BİR GELİŞMEDİR”

Türkiye gündeminde de büyük yankı uyandıran ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın AK Parti’ye geçmesini kendi partisi içinde yaşadığı sıkıntılardan kaynaklı olduğunu belirten Başkan Ömer Özmen, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Nazilli’ye beklenilen hizmetin yapılmamasından dolayı tahmin ediyorum ki tamamen bu yapının içerisinde şehrine hizmet edemeyeceğini anlayan Başkan Kürşat Engin Özcan, son bir buçuk yıl içerisinde ülkesine eser bırakmak için AK Parti’ye geçti. Nazilli’deki çalışmalar başladı, projeler tek tek olgunlaştırılıyor. Yerel Yönetimler Başkanımız Nazilli’ye bizzat gelerek birtakım projeleri hem yerinde onaylayacak hem de şehirle ilgili öneriler profesyonel bir ekip tarafından gözden geçirilecek. Nazilli il olma sözünün verildiğini bilmiyorum ve Nazilli’nin il olma karşılığında Kürşat Engin Özcan’ın parti değiştirdiğine inanmıyorum. Şehrine hizmet etmek isteyen arkadaşlarımız varsa da bizim kapımız herkese açık. AK Parti’nin toplumu kucaklayan bir yapısı var, partinin çizgisi tamamen eser ve hizmet siyaseti üzerinedir. 15 Temmuz’dan sonra Yenikapı ruhu ile oluşan Cumhur ittifakı çatısı altında yapılar milli ve gayri milli olarak da yavaş yavaş oluşmaya başladı. Bizim tek bir kriterimiz var, teröre ve terör unsurlarına bulaşmamış olmaları gerekir. Ülkesini seven, milli olan her arkadaşımızla biz siyaset yaparız.

Aydın’ın Büyükşehir oluşumundan sonra Millet İttifakı’nda referans oldukları belediye başkanları ile bir kavga süreci var. Seçime kadar işler bir şekilde gidiyor ama seçimden sonra kavgalar başlıyor. Kendi önerdiğiniz isimlerle seçimlerden hemen sonra kavga etmeye başlarsanız gerilim ister istemez yönetenlerin psikolojisini de etkiliyor. Gelirlerin Büyük bir kısmı Büyükşehirlere verildiği için ilçelerin gelirleri büyük olanaklı kısılıyor, huzursuzluklar neticesinde hizmet üretemiyorlar. Aydın’da neredeyse ilçelerin hepsi Büyükşehirle kavgalı, bu şekilde olan güven yapısını gördüklerinde bizimle birlikte çalışmak istiyorlar. Kürşat Engin Özcan’ın bize gelmesi kadar CHP İl Başkan Yardımcısı’nın bize katılmış olması da önemli bir gelişmedir” açıklamasında bulundu.

“EN ÇOK ADAY ADAYININ BİZDE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

2023 genel ve 2024 yerel seçimlerinde aday adaylarının AK Parti ve Cumhur İttifakına büyük ilgi göstereceğini inandığını belirten Özmen, “Ben seçimlerde aday adaylarının çok olması, siyasette demokratikleşmenin aslında farklı ve güzel bir örneğidir. Bu seçimlerde en çok aday adayının bizde olacağını düşünüyorum, kazandığımız ivme ve Cumhurbaşkanımızın da liderliği noktasında tüm dünyanın takdir ettiği tutum ve davranışlarına ciddi bir şekilde ön plana çıkan bir AK Parti var. Seçmenin, seçtiğine ulaşabilirliği açısından Aydın merkez, doğu ve batı olarak kurgulanıyor ve şu avantajı oluyor, hem seçim çalışmalarına hem de seçimden sonraki çalışmalarda seçmene ulaşmakta bir fayda sağlıyor. AK Parti’nin Aydın’da 110 binin üzerinde üyesi var. Öncelikle hedefimiz milletvekillerindeki mevcut seçimi korumak. Seçim yasası değişti, geçen seçimde ittifaklara göre dağıtılmış ama seçimde bu dağılım değişecek gibi görünüyor” dedi.

“AYDIN’DAKİ SU FİYATLARI GERÇEKTEN ÇOK YÜKSEK”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki ve diğer ilçe belediyelerindeki usulsüzlükleri değerlendiren Başkan Ömer Özmen, “Neredeyse her hafta Büyükşehir ve Aydın’daki Millet İttifakı belediyeleri ile ilgili yolsuzluk haberleri geliyor. Fakat ‘hakkımızda şöyle şöyle bir şikâyet var, durum şudur’ diye açıklama yapan bir tane yetkili yok. Devam eden mahkemelerin olduğunu biliyoruz. Bu çorba ilişkileri, basında çıkan ihaleler ile ilgili vatandaşa doğru bilgiler vermekten ziyade, bu açıklamaları yapanlarla ilgili suç duyurusu ve suç duyurusu ihbarlarının gündeme gelmesinin çok doğru olmayan bir tavır olduğunu düşünüyorum. Burada şeffaf olmak aslında çok zor bir şey değil. Aydın’daki su fiyatları gerçekten çok yüksek. Aydın’da doğalgaz kullanımının az olmasından dolayı daha yüksek olmasına rağmen ben sudan daha az para ödüyorum. Elektriğe gelen zammı bahane etmelerini kabul etmiyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bir tane güneş enerjisi var mı? Ben bilmiyorum. Maliyeti azaltmak yerine fiyatları yükseltmeyi doğru bulmuyorum. Aydın halkı yerel yönetimler konusunda maalesef hizmet alamıyor, Aydın’ı maalesef geride bırakan bir belediyecilik anlayışı gelişti ama bizim belediyelerimizde güzel şeyler yapılmaya başlandı. Buharkent ve Koçarlı belediyeleri yine bizim vitrinimiz. Bozdoğan yavaş yavaş çok iyi bir şekilde toparlamaya başlıyor, devasa bir borçluluk devri aldığı belediye ciddi yatırımlarla süreci toparlıyor. Köşk Belediyesi’nde yarım kalan yatırımlar tamamlanıyor” sözlerine yer verdi.

“KOCA ÇINARIN ALTINDA HERKESE YER VAR DİYORUM”

Başkan Özmen son olarak şunları kaydetti:

“Aydın’da 17 teşkilatımız 3 kademe olarak faaliyet gösteriyor, genel merkezimizin hem de tüzüğünüzün vermiş olduğu talimatlarla sağlıklı bir şekilde ilerliyoruz. Ne kadar çok üyemiz olursa, daha ne kadar çok Cumhur ittifakı için çalışan insan olursa Aydın’a o kadar hakim oluruz. Önümüz Türkiye Yüzyılının hakim olacağı bir yüzyıldır. İnşallah katkı sağlamak isteyen bütün vatandaşımızı davet ediyorum, koca çınarın altında herkese yer var diyorum.” (Erdal Aydın)

“Aydın BŞB ile ilgili her hafta yolsuzluk haberleri geliyor”