İsrail’in saldırısının ardından İran’da uçuşlar yeniden başladı

İsrail'in İran'a düzenlediği hava saldırıları sonrası İran, tüm uçuşları iptal etti. Ancak, Sivil Havacılık Kurumu, uçuşların yerel saatle 09.00 itibarıyla yeniden başladığını duyurdu. Saldırılar sonrası Tahran'da patlama sesleri duyulurken, İran hava sahasını kapattığını açıkladı. İsrail ordusu, saldırının "başarıyla tamamlandığını" bildirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

İran, İsrail’in ülkeye yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından tüm uçuşları durdurma kararı almıştı. Ancak İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Cafer Yazerlu, yerel saatle 09.00 itibarıyla uçuşların yeniden başladığını duyurdu.

İsrail, 25 gün süren gerilimin ardından Tahran’a 3,5 saat süren hava saldırıları düzenlemişti. İran, bu saldırılara karşılık olarak 1 Ekim’de İsrail’e füze saldırıları gerçekleştirmişti.

İsrail, Tahran’ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üsleri hedef alırken, İran devlet televizyonu saldırılardan sonra Tahran’da patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. Bu seslerin hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerden kaynaklandığı belirtildi. İran, hava sahasını ikinci bir duyuruya kadar kapattığını açıkladı. Ayrıca, saldırılarda herhangi bir yaralı olmadığı kaydedildi. İsrail ordusu, düzenlenen saldırının “başarıyla tamamlandığını” açıkladı.

İsrail’in saldırısının ardından İran’da uçuşlar yeniden başladı