ABD, Erdoğan’ın YPG eleştirisine tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TUSAŞ saldırısını "Suriye’den sızma hareketi" olarak nitelendirmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK'nın oluşturduğu tehdidin sürdüğünü belirterek, saldırıyı en güçlü ifadelerle kınadıklarını açıkladı. Bakanlık, Erdoğan’ın ABD’ye yönelik eleştirilerine ise doğrudan yanıt vermedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki tesislerine yapılan ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı “Suriye’den sızma hareketi” olarak nitelendirerek, PKK’nın Suriye kolu YPG’ye ABD tarafından verilen desteğe dikkat çekmesinin ardından ABD’den yanıt geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı en güçlü ifadelerle kınadıklarını belirterek, 1997 yılından beri terör örgütü olarak kabul edilen PKK’nın oluşturduğu tehdidin sürdüğünü ifade etti. Bakanlık, Erdoğan’ın açıklamalarına ve ABD’nin TUSAŞ saldırısıyla bağlantılı olduğu iddialarına doğrudan yanıt vermedi.

Erdoğan, BRICS Zirvesi dönüşü yaptığı açıklamada, “PKK’nın Suriye’deki kolu PYD/YPG yalnız bırakılmaya mahkumdur. Amerika bu terör örgütünü bir süre kucağında taşır, ama o süre dolunca bunları kendi başına bırakmak zorunda” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca, ABD’nin bölgedeki terör örgütlerini kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını ve İsrail’e destek sağladığını vurgulamıştı.

23 Ekim’de düzenlenen saldırının hemen ardından Beyaz Saray’da yapılan basın brifinginde, Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, saldırıyı güçlü bir şekilde kınadıklarını belirtmiş, saldırının arkasında kimin olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmadığını kaydetmişti.

ABD, Erdoğan’ın YPG eleştirisine tepki gösterdi