Siyaset Bilimci Bülent Güven İyi Parti’den neden ayrıldığını anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyaset Bilimci Bülent Güven İyi Parti'den neden ayrıldığını anlattıHAMBURG Türk Basın Birliği‘nin (HTBB) geleneksel kahvaltılı toplantısı bu sefer Altona’daki Köz Sait Restaurant’ta yapıldı. Manşet Gazetesi ekibinden HTBB üyeleri Ömer Polat, Naciye Aslan ve Yasemin Duman’ın verdiği kahvaltıya Schleswig-Holstein CDU Milletvekili Seyran Papo, TGH Başkanı Murat Kaplan, Siyaset Bilimci Bülent Güven ve SPD’li politikacı Yılmaz Aydın konuk olarak katıldılar. HTBB Başkanı Mehmet Atak’ın selamlama konuşması ile başlayan buluşmada, önce birlikte kahvaltı yapıldı. Daha sonra ise katılımcılar gündemle ilgili yorumlarını yaparak gelen soruları cevapladılar.
 
CDU’NUN GÜNDEMİNDE ÇİFTE VATANDAŞLIK YOK
CDU Milletvekili Seyran Papo, çifte vatandaşlık ile ilgili yöneltilen soruya „Çifte vatandaşlık konusu CDU politikasında yer almıyor. Çifte vatandaşlık yerine Alman vatandaşlığına geçilmesini önemsiyoruz“ değerlendirmesinde bulundu. Bir kadın olarak siyasette yer alınabileceğine vurgu yapan Papo „Ben bunu eyaletimizde başardım ve CDU’dan meclise giren ilk göçmen kökenli milletvekili oldum“ dedi. SPD’li siyasetçi Yılmaz Aydın ise çalışmaları ve gelecekte siyaset hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. SPD’ye en çok üye kazandıran bir siyasetçi olarak 2014 Hamburg Eyalet Parlamento seçimlerinde liste dışı kalarak şok yaşadığını belirten Aydın „Siyasette uzun soluklu yer almak istiyorum ve SPD içinde siyasi hayatımı sürdüreceğim“ dedi. Özellikle ırkçılığa karşı mücadele etmek için kurulan TGH’nın Başkanı Murat Kaplan ise ırkçılık ile ilgili Nasyolist Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün araştırılması amacıyla Hamburg’da Araştırma Komisyonu önergesine kentte hiçbir partinin onay vermediğine dikkat çekerek “Bizlerin oylarıyla meclise girenlerin hiçbirisi NSU olayının arkasında duramadı. Bizlerin oylarıyla meclise girenler, bizi yeterince temsil edemiyorlar ama biz bunların takipçisiyiz“ dedi.
 
CHP İLE 4,5 SAAT GÖRÜŞTÜ
Ak Parti saflarından İYİ Parti’ye geçerek bir anda dikkatlari üzerine çeken Siyaset Bilimci Bülent Güven de „Neden U dönüşü yaptınız?“ sorusunu ve bu sürecin gelişimini detaylarıyla anlattı. UID’de 2021 yılına kadar Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüş olan Bülent Güven, bu tarihten sonra fiilen siyaseti bıraktığını söyledi. Değişik gazetelerde makaleler yazdığını bu işin çok hoşuna gittiğini belirten Güven „Yazın Türkiye’ye gittiğimde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu ile birlikte 4,5 saatlik bir görüşme yaptık. CHP ile uyuşmamız çok uzun olmaz düşüncesiyle konuşmamız öyle kaldı. Daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener beni evine davet etti. Uzun görüşmeler yaptık birkaç defa. Bana, Genel Başkan Başdanışmanlığı, Yurtdışı Seçim Koordinatörlüğü ve İstanbul 1. Bölge 4. sıradan milletvekili adaylığı teklif etti. İlk başta ayrı bir siyasi çizgiden geliyorum diye kabul etmedim. Sayın Akşener (ben bunu kabul etmiyorum. Git düşün birdaha konuşalım) diyerek ısrarcı oldu. Ben daha sonra Ak Parti ile bağlarımdan dolayı bunu kendileriyle konuştuk ve tartıştık.
 
AK PARTİNİN TEKLİFLERİNİ KABUL ETMEDİM
Ak Parti’den önemli bir isim bana Dış İşleri Bakan Yardımcılığını veya Cumhurbaşkanı başdanışmanlığını teklif etti. Ben ikisini de seçim süreci geliyor diye kabul etmedim. Daha sonra Meral Akşener birkaç defa daha arayarak bu partiyi merkez parti yapmak istediğini ve muhafazakar kanadı da benim yönetmemi istedi. Ben de kabul ederek Ocak ayında İYİ Parti’ye geçtim“ dedi. İYİ Parti’den ayrılma konusu hakkında da, sonraki süreçte gördükleri ve yaşanan tecrübeleriyle, İYİ Parti’nin hareket ettiği zeminin sağlam olmadığını belirten Güven “Fakat daha sonraki süreçte gördüklerim ve yaşadığım tecrübeler, beni İYİ Parti’nin hareket ettiği zemin ve kurduğu dolaylı ittifaklarla ilkesel uyuşmazlığa düşürerek, her zaman savunduğum temel değerler ile ülkeme hizmet edebilme kanaatimi sekteye uğratmıştır. Bu vesileyle, Sayın Akşener’in bana şahsen tevdi ettiği milletvekilliği adaylığı ve diğer görevlerimden ayrıldım“ açıklamasında bulundu. Soru-cevap bölümünden sonra politikacılar uğurlandı ve HTBB kendi gündem maddelerini işlyen bir toplantı yaptı. Toplantının sonunda ise 10 Ocak Gazeteciler Gününde duayen gazetecilere verilen hediyeden Kadir Taçgin’e de bir adet cep saati hediye edildi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Siyaset Bilimci Bülent Güven İyi Parti’den neden ayrıldığını anlattı