Her türlü aşırılığa karşıyız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her türlü aşırılığa karşıyızKAS Bremen’in “Bremen’de temizlik ve güvenlik” konulu panelinekatılan eyalet milletvekili ve partisinin içişleri sözcüsü Mustafa K. Öztürk(Yeşiller), panelistlerin sorularını yanıtlarken, hükümet olarak her türlü aşırılığa karşı olduklarını söyledi.
 
BREMEN- Alman Hıristiyan Demokrat Partisi’ne (CDU) yakınlığı ile bilinen Konrad Adenauer Vakfı (KAS) tarafından düzenlenen panelde, “Bremen’de temizlik ve güvenlik” konusu, siyasi parti temsilcileri ve polis temsilcileriyle ele alındı. KAS mekanında Dr. Martin Busch (Radio Bremen) yönetiminde gerçekleşen panelde konuşmacı olarak, Bremen eyalet milletvekilleri Marco Lübke (CDU), Mustafa Kemal Öztürk (Birlik 90/Yeşiller), Heiko Kück (Alman Sivil Polis Birliği), André Gudel (Alman Polis Sendikası) yer aldı. Panelin açılış konuşmasını yapan KAS Bremen Sorumlusu Dr. Ralf Altenhof, Bremen ana tren istasyonu sefaletini, Bremen polisinde 20.000’den fazla işlenmemiş dava dosyasının personal yetersizliğinden bekletildiğine, Vatandaş hizmet merkezlerinin vazifelerinde yetersiz kaldıklarına ve Bremen’de aşırı solculuğun sistematik bir şekilde önemsizleştirilmesine dikkat çekerek, SPD, Yeşiller ve Sol Parti ortaklığıyla idare edilen Bremen Eyaleti hükümetinin halkı rencide ettiğini belirttiği bu sorunlara yeterince eğilmediğini ifade etti.
Bremen Eyalet Meclisi Sekreteri, veri koruma, dijital işler, medya politikası, dilekçe ve spor sözcülüğünün yanısıra partisinin iç siyaset sözcüsü olarak her alanda donanımlı bir siyasetçi örneği sergileyen Öztürk, panelistlerin bu sorularını yanıtlarken, önerilerde de bulundu. 2007 den buyana eyalet meclis üyesi olan Öztürk, Bremen eyalet hükümeti olarak her türlü aşırılığa karşı olduklarını belirtirken şöyle devam etti: “Çöp sorunu şehir resmini tabi ki olumsuz etkiliyor. Fakat maalesef nüfusun yoğun olduğu şehirlerde bu sorun var. Ne yazık ki daha çok gençler uyuşturucu tuzağına düşüyor. Bu insanlar bilinçsizce etrafını kirletiyor. Yardım perspektifleri sunmalıyız. Polisi elimizden geldiği kadar koruyor kolluyoruz. Polise ihtiyacımız olduğunu her zaman belirtmişizdir. Polis sayısını arttırmak için altyapı gerekiyor” (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Her türlü aşırılığa karşıyız