Hamburg’dan Azarbaycan’a uzanan „TURAN BİRLİĞİ“

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamburg'dan Azarbaycan’a uzanan „TURAN BİRLİĞİ“BAKÜ – Hamburg‘dan Azarbaycan’a konferans vermek için giden Avrupa Türk Dostluk Derneği (ATDD) Genel Başkanı İlyas Kulaksız, Bakü’de bakan gibi karşılandı. Bakü Havaalanında Turan Partisi ile Azarbaycan Șehitler ve Gaziler Derneği heyeti tarafından karșılanan Kulaksız, ilk ziyaretini Azarbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Șehidliğine yaptı. Kalabalık bir heyetle şehitliğe giden Kulaksız ve beraberindeki heyet, şehitliğe çelenk koyup, dua ettiler. Bakü’deki Devlet ve üst düzey kișilerin defin edildiği mezarlığı da ziyaret eden heyet, Azarbaycan’ın kurtulușunda büyük emekleri geçen Ebul Feyz Elçibey’in kabrini de ziyaret ederek dualar okudular.

Hamburg’da şube açılacak
Daha sonra konferans için Azarbaycan Turan Partisi (TP) genel merkezine giden ATDD Başkanı İlyas Kulaksız verdiği konferansda Türkiye-Azarbaycan ilişkileri ile Avrupa Birliği’nin (AB) durumunu anlattı.
Konferans sonrasında TP Genel Bașkanı Cahandar Bayoğlu ve yönetimiyle siyasi konuları değerlendiren Kulaksız „Konferansımız çok güzel ve verimli geçti. Başkanımızla Turan Birliği hakkında sohbet ederek, Turan Partisi‘nin Avrupa’daki temsilciliğini açmak için karar aldık. Bununla ilgili protokolü imzalayarak en kısa zamanda hayata geçirmek için Hamburg’a döndüğümde çalışmalara başlayacağım“ dedi. İki genel bașkan Türkiye, Azarbaycan ve Ermenistan’ı konuștuğu sırada internet bağlantılarının kesildiğini belirten Kulaksız „Ermenistan’ın, Azarbaycan’nın üçüncü büyük șehri olan Gence’ye bomba atıp saldırdığı haberini aldık. Sonrasında Cahandar Bey ile birlikte Azarbaycan TV kanalının birinde canlı programa katılarak; Azarbaycan ve Türkiye siyaseti yanı sıra AB‘nin Azarbaycan-Ermenistan Savașında neden haklı ve mağdur olan Azarbaycan’ı değil de, haksız ve saldırgan Ermenistan‘ın yanında durduklarını konuștuk“ dedi.

Sonrasında yine iki genel bașkan bir heyetle birlikte Azarbaycan Şehitler ve Gaziler Derneği Genel Bașkanı Fuad Rzayev’i ziyaret ettiler. Ağırlıklı konu yine Azarbaycan ve Ermenistan olan görüşmeden sonra ATDD Bașkanı İlyas Kulaksız, kendisini Azarbaycan’da ağırlayan TP Genel Bașkanı Cahandar Bayoğlu ile Șehitler ve Gaziler Derneği Genel Bașkanı Fuad Rzayev ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek „Dört günlük yoğun geçen Azarbaycan programından sonra diğer görüșmeleri yapmak için anavatanımız Türkiye‘ye döneceğim“ dedi. (Erdal Altuntaş)

Hamburg’dan Azarbaycan’a uzanan „TURAN BİRLİĞİ“