Erdoğan ve Biden arasındaki kritik görüşme sona erdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO Liderler Zirvesi’nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki kritik görüşme sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı’na, “Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi. Ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz” sözlerini kullandı.

NATO Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden bir araya geldi. Görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

Erdoğan’dan ‘yeni bir süreç’ vurgusu 

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme öncesi basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ülke arasında yeni bir sürecin başladığını belirterek, “Sayın Başkan ilettiğiniz tebrik mesajı sebebiyle şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Stratejik mekanizma kapsamında sıranın artık devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi. Ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Tabii benim için yeni süreç 5 yıllık bir süreç. Şimdi sizde de seçim hazırlıkları var. Bu seçim hazırlıklarıyla birlikte şimdiden başarılar diliyorum” sözlerini kullandı.

 

 

Erdoğan ve Biden arasındaki kritik görüşme sona erdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir