CHP’li Tezcan 6’lı masanın adayını Hamburg’da açıkladı: „Ülkeyi, İkinci Kemal Çankaya’dan yönetecek“

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Tezcan 6’lı masanın adayını Hamburg’da açıkladı: „Ülkeyi, İkinci Kemal Çankaya’dan yönetecek“HAMBURG – Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili, Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Hamburg teşkilatının hazırladığı „Seçime Giderken İkinci Yüzyıl Vizyonu“ başlıklı panele katıldı. Toplantıda CHP Hamburg Birliğinin yeni Başkanı Hulisi Işıtan, eski Başkan Erol Buldak, Berlin Başkanı Kenan Kolat‘ın yanı sıra STK temsilcileri ve partililer katıldı. CHP Hamburg yönetimi, eski başkan Erol Buldak’ın görev süresi içinde yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ederken, yeni Başkan Hulisi Işıtan’a görevinde başarılar dileyerek, herkesin omuz omuza birlikte çalışmaları istendi.
 
Aydınlığın ışığı göründü
Yurt dışında yaşayan yurttaşların Türkiye’deki siyasal süreçlere ve seçimlere hazırlık konusunda açıklamalarda bulunan Bülent Tezcan “Sandık güvenliği bizim için hayatı önemli. Bu konuda güvenliği sağlamak için partili kardeşlerimin gereken önlemleri alarak çalışmalara başlamalıdır. Hiç bir sandık başı boş bırakılmayacak, sandık görevlileri iyi bir eğitimden geçerek bu göreve getirelecek. Özel araçlar tahsis edilerek seçmenlerin oy kullanmaları sağlanacak. Karanlığın sonu geldi, aydınlığın ışığı göründü. İnşallah bu seçimlerde mevcut otoriter rejim sandıkta tarihe karışacaktır. Bizimle birlikte daha müreffeh, özgür, demokratik ve adaletli bir ülke olarak yoluna devam edecek. Türkiye’de 55 milyon, burada 3 milyon seçmen ile mutabakat sağlayacağız. Bunun tek mimari genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Yurt dışında yaşayan yurttaşları bulundukları ülkelerdeki siyasal gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirmek, parti programlarına ve siyasal süreçlere katılmalarını teşvik etmeliyiz.
 
İkinci Kemal dönemi
Yurttaşların gerek yaşadıkları ülkelerde, gerek Türkiye ile olan ilişkilerinde karşılaştıkları sorunları saptamak, çözüm önerileri üretmek, sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak çalışmalar yapmak asli görevimiz olacak. Yarının Türkiyesinde yeşil enerji, endüstriyel dönüşüm ile verimliliği yüksek temiz enerjiye geçerek köklü değişimler yapılacak. Ülkeyi enerji tekelinden kurtararak önemli ihracat merkezi, uluslararası ilişkilerde cazibe merkezi yapacağız. Türk Pasaportu gereken itibarı tekrar sağlanacak. İnsanlarımızın havaalanı ve gümrüklerde kuyruk çileleri sona erecek. THY‘nın yurt dışında yaşayan vatandaşların yaz, kış tarifelerinde adaletli fiyat uygulamasını sağlayacağız. İzin döneminde Türkiye yolunda maruz kaldıkları sıkıntılar ilgili ülkeler ile görüşerek güvenli geçişlerini sağlayacağız. Millet ittifakı olarak altılı masadan bir aday çıkararak ülkeyi „ikinci Kemal“ olarak demokratik parlementer sistemi inşa edip Çankaya köşkünden yönetecek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anıtkabirde rahat ve huzur içinde yatacak“ dedi. Panelin ardından CHP Hamburg teşkilatına yeni üye olanlara parti rozetleri takıldı. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

CHP’li Tezcan 6’lı masanın adayını Hamburg’da açıkladı: „Ülkeyi, İkinci Kemal Çankaya’dan yönetecek“