Yaş çay alım kampanyası Çaykur Rizespor ile başladı

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) havaların ısınması ve yaş çayın belli hasat olgunluğuna ulaşmasının ardından bir hafta önce başlattığı 2024 yılı kampanyasında 14 bin ton yaş çay aldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) havaların ısınması ve yaş çayın belli hasat olgunluğuna ulaşmasının ardından bir hafta önce başlattığı 2024 yılı kampanyasında 14 bin ton yaş çay aldı.

Yaş çay alım kampanyasının başlaması dolayısıyla Ziraat Botanik Çay Bahçesi’nde bir araya gelen ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve ÇAYKUR Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, çay topladı.

Alihan TELATAR

Palut, ilk kez çay toplarken zaman zaman Alim nasıl çay toplanacağını anlattı.

 

Palut, çay hasadının ardından yaptığı açıklamada, 2024 sezonun başlangıcında çay toplamanın önemli ve keyifli olduğunu söyledi.

 

Üretici ve sanayicilere hayırlı bir sezon dileyen Palut, “Çayın ülkemize gelişinin 100. yılı. son derece anlamlı bir yıl. Yaklaşık 8 aydır Rize’deyim ve çayın bölge için ne demek olduğunun farkındayız. İnşallah bereketli bir yıl olur.” dedi.Türk çayının kalitesine değinen Palut, “Son derece doğal, üzerine kar yağan dünyadaki tek çay. Katkısız, içimi keyifli çay. Rize’de çay içmeye alışınca, başka yerlerde çay içmek aynı keyfi vermiyor. Son derece kaliteli ve içimi güzel.” diye konuştu.

 

Çay toplamayı ilk kez deneyimlediğini vurgulayan Palut, “Yeşillikler arasında bahçede olmak çok keyifli ve insanın stresini alan bir durum. Her iş stresli ve bizim işimiz de öyle. Dışarıdan gördüğüm çay toplama bana daha zor ve karmaşık geliyordu ama bahçeye girdiğimiz zaman yapılabilir ve pratik. Güzel bir deneyimdi.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Trendyol Süper Lig’de kalan son üç haftaya da değinen Palut, “Avrupa oylunda eskisi kadar olmasa da iddiamız var. Futbol her sonuca gebe bir oyun. İyi performansların sergilendiği biz sezonu, iyi oyunlarla ve sonuçlarla tamamlamaya çalışacağız. Aynı ciddiyetle maçlara çıkıp güzel sonuçlar almaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Her zaman Çaykur Rizespor’da kalıp kalmayacağı yönünde soru geldiğine dikkat çeken Palut, “Pozitif duygular içerisindeyim. Bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Rizespor’un gelecek senesi adına planlamaları yapmaya başladık. Görüşmelerin ayrıntıları var. Şu anda iki tarafta, ben ve ekibi, yönetim kurulu, şehir ve camiayı görüyorum buna pozitif bakıyor. Pozitif duygularla görüşmeleri sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Alim, Palut’a yaş çay sezonu programına katılarak çay hasadı yaptıı için teşekkür ederek, üreticilere bereketli bir sezon diledi.

Yaş çay alım kampanyası Çaykur Rizespor ile başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir