Sosyal medya platformu X, TBMM’den uyarıldı; “Ya Türkiye’ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Hüseyin Yayman başkanlığında "dijital telif" gündemiyle toplandı. Sosyal medya platforumu X'i sert bir dille uyaran Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman, " Ya Türkiye'ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız. 'Temsilcilik açacağız' dediniz, bu sözde kaldı" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya platformu X, TBMM’den uyarıldı; “Ya Türkiye’ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız”

Ankara-BHA

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, toplantının başında yaptığı konuşmada, komisyonun “sosyal medya komisyonu” değil “dijital mecralar komisyonu” olduğunu vurgulayarak, sosyal medyanın da  Dijital Mecralar Komşisyonu’nu tarafından değerlendirildiğini belirtti. Toplantıya Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Sosyal medya platformlarının gündelik hayatta her alanda etkili olduğunu belirten Komisyon Başkanı .yayman, ” Bizim asıl gündemimiz, Türkiye’de dijital mecralar meselesi ve özellikle iletişim teknolojisindeki gelişmelerin siyasal faaliyetler, eğitim, ekonomi, ticaret ve hayatımız üzerine etkileridir. Komisyonumuz bu konulara ilişkin kuruldu.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada 3 saat zaman geçiriyoruz

Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına ilişkin konuşan Yayman, “İnternette 7 saat, sosyal medyada 3 saat zaman geçiriyoruz. Türkiye, çok genç bir nüfusa sahip. Teknolojiyle uyumu çok fazla olan ülkelerden bir tanesi. İletişim teknolojisini çok yoğun bir şekilde kullanıyor. Son tahlilde bu bizi dijitale bağımlı hale getiriyor. Kontrol edemediğimiz bir alan çıkıyor. Bunları konuşmak lazım.” diye konuştu.

Tiktok’a uyarı

Sosyal medya platformlarından TikTok’un Amerika’da yasaklanmasının gündemde olduğunu hatırlatan Yayman, “Biz yasaklamalara karşıyız. Türkiye’de bu iş yasaklamaya kadar gidecek. Maalesef burada asla sözle, tavsiyeyle, ricayla, mesafe alamadığımız bir ilişki var. TBMM çatısı altından tüm dijital ağlara bir kez daha seslenmek istiyoruz: Hiç kimse dokunulmaz değil. Hiç kimse kendini yasamanın, yargının, yürütmenin üzerinde göremez. Hiç kimse kendini içinde bulunduğu ülkenin, kanunlarının, hukukunun üstünde göremez. Bu noktada muhakkak nasıl ki siz Kanada’da, Fransa’da, İngiltere’de, Avusturya’da, Danimarka’da o ülkeyle işbirliği yaparak orada çalışmalarınızı yürütüyorsanız burada da hukuka, kanuna uymanız gerektiğini düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Yayman, sosyal medya

X uyarıldı; Ya Türkiye’ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız

Yayman, sosyal medya platformu X’e de çağrı yaparak, şunları söyledi:

“Bu konular çok tartışıldı. Özellikle kameraların önünde son kez söylüyorum, X’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Ya Türkiye’ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız. ‘Temsilcilik açacağız’ dediniz, bu sözde kaldı, açmadınız. Kanunun arkasından dolanmak istediniz. Sonra el değişti. Yeni bir oryantasyon süreci… Biz bunu da makul karşılıyoruz. Ama diğer tüm sosyal ağlar buraya gelip fikirlerini, Türkiye’ye dair düşüncelerini Türkiye’de yapmak istediklerini anlatırken X’in kendini böyle görmesini kabul etmiyoruz. Herkesi hukukun ve yasaların verdiği sorumluluk içerisinde hareket etmeye çağırıyorum. Yasaklamalara, sansüre karşıyız. Fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller olmasını isteriz.”

Sosyal medya platformu X, TBMM’den uyarıldı; “Ya Türkiye’ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir