İstanbul Sultanahmet te hizmet veren FourSeasons Otel de “Malatya Yemekleri Tanıtımı”yapılıyor
14 Haziran Çarşamba günü başlayan etkinlikte Malatya dan davet edilen Hacıbaba Et Lokantası sahibi Zeki Saygı ve ekibi tarafından 14-18 Haziran tarihleri arası tarihi otelin bahçesinde Avlu Restaurant’ta öğle ve akşam menüsünde ;
Aya Köfteli Kulak Çorba,
Kiraz Yaprağı Köftesi,
Haşlama İçli Köfte,KağıtKebabı,BulgurPilavı,PatlıcanTava,GeleliKebabı,Kayısı Tatlısı ve Malatya Kurabiyesi yer alıyor.
Otelin kahvaltı menüsünde ise Malatya Peyniri,Samutlu Patates Salatası yer alırken,otel odalarında müşterilere kayısılı ürünler,yöreselçerezler,kayısı çekirdeği ve kayısı soslu Malatya peynir tabakları hafta süresince özel sunumlarla ikram edilecek.
Etkinlik süresince Malatya Valiliği tarafından hazırlanan Türkçe-İngilizce Çizgilerle Malatya Kitabı,Malatya Yemek Kültürü Kitabı,Kayısı Kitabı ile Arslantepe ve Kayısı motifli tanıtım materyalleri otel odalarında yer alacak.
İl Basın Halkla İlş.Md.İbrahim Halil Kılıç tarafından otel Restaurant şefi ve ekibine Malatya Mutfak Kültürü ve kullanılan yöresel malzemelerle ilgili tanıtım ve sunumlar yapılıyor.
Otel müşterilerinin haricinde hafta süresince öğle ve akşam yemeklerinde randevu sistemi ile müşteri kabul ediliyor.