Yükümlüler ‘Su Sesi ve Müzikle Terapi’ ile tedavi edilecek

Amasya Valiliği, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan işbirliği ile hazırlanan, geçmişinde madde kullanımı olan yükümlülere yönelik “Bağımsızlık Türkünü Söyle” projesinin açılışı Amasya Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Yoldaş, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Cumhuriyet Savcısı Naci Sayiner, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Erdin Acar, Amasya Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen, Yeşilay Amasya Şube Başkanı Selim Türkmen ve yükümlülerin katılımı ile gerçekleştirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükümlüler ‘Su Sesi ve Müzikle Terapi’ ile tedavi edilecek

Betül Yılmaz/AMASYA-BHA

8 Mayıs 2024 tarihi itibari ile başlayan proje, 2026 yılı Mart ayında sona ermesi planlanıyor. “Bağımsızlık Türkünü Söyle” projesi kapsamında Amasya Valiliğine bağlı kamu kurum ve kuruluşları, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Amasya Üniversitesi işbirliğinde, Su Sesi ve Müzikle Terapi yöntemiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde kaydı bulunan ve geçmişinde madde bağımlılığı olan yükümlülerin; Müzikal yeteneklerini desteklemek, bedensel ve ruhsal olarak
olgunlaşmalarını sağlamak, suçtan uzak durmalarını, madde kullanma isteği ile başa çıkmalarına katkı sağlayabilmelerini amaçlıyor.
Programda konuşan Vali Yılmaz Doruk konuşmasında şunları ifade etti: Bağımlılık, türü ne olursa olsun, insanlığımızı ruhen ve bedenen felce uğratan, bedenî ihtiyaçlarının kölesi haline getiren salgın bir hastalıktır. Hiçbir bağımlılığı bir diğerine tercih edemeyiz. Zira insanın iradesini elinden alan bu davranışların daha az tehlikelisi yoktur. Fakat madde bağımlılığı, elbette hayatın ışığını söndüren en trajik bağımlılıkların başında gelmektedir. Projemizden faydalanan kardeşlerimizin su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle buluşmaları sağlanarak, “bedensel, ruhsal ve zihinsel” olarak yenilenmelerini amaçlamaktayız.

Proje kapsamında katılımcıların müzikal becerileri desteklenerek, kendilerini ifade etme yetenekleri ve özgüvenleri de arttırılacaktır. Valiliğimiz olarak projeye 106 bin TL tutarında  destek sağladığımızı ifade etmek isterim. Amasya’mızda hayata geçirilecek bu ve buna benzer projelere olan desteğimiz bundan sonra da devam edecektir.

Sözlerime son verirken, ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle’ Projemizin İlimizdeki katılımcıların rehabilitasyon ve kişisel gelişim süreçlerine üst seviyede katkı sağlamasını diliyor, desteklerinden ötürü Kıymetli Başsavcımıza, Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Müzik Ruhun Gıdasıdır Su Sesi ve Müzikle Terapi ile yükümlülerin tedavisini amaçlayan projenin başladığını açıklayan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Bugün başladığımız “Bağımsızlık Türkünü Söyle” projesi 2026 yılı Mart ayına kadar edecek. Su sesi ve müzik yardımıyla, geçmişinde madde bağımlılığı olan yükümlülerin, müzik dinleme, ritim tutma, şarkı söyleme veya müzik yapma yoluyla duygusal durumlarını ifade etmelerine yardımcı olmaya, duygusal durumlarıyla başa çıkma becerilerini geliştirmeye, dikkat dağınıklığı, stres veya kaygı ile başa çıkma konusunda onları ruhsal olarak güçlendirmeye öncelik vereceğiz. En bilinen şekliyle müzik ruhun gıdasıdır. Ecdadımız binlerce yıldır müziği bir tedavi yöntemi olarak kullandı.

Hepimizin bildiği gibi Amasya Darüşşifası, müzikle tedavi yönteminin uygulandığı en önemli merkezlerden biridir. Valimiz Yılmaz Doruk başta olmak üzere, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Yoldaş, Amasya Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen’e ilk etkinliğimize katılan yükümlülere teşekkür ediyorum.” dedi.
Programın sonunda, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi tarafından kanun dinletisi sunuldu.
Yükümlüler ‘Su Sesi ve Müzikle Terapi’ ile tedavi edilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir