NATO GENEL SEKRETERİ TARİHİ YARIMADADA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO GENEL SEKRETERİ TARİHİ YARIMADADAÇeşitli temaslarda bulunmak için Türkiye’de bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Çanakkale’ye gelerek ziyaretlerde bulundu. Stoltenberg’e Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar eşlik etti.

Tarihi yarımadaya helikopter Dün (3 Kasım) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  ile ortak basın toplantısı düzenleyen ve ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ‘in bugünkü durağı Çanakkale oldu.

Stoltenberg, sabah saatlerinde, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte Çanakkale’ye gelerek, ziyaret ettiği  Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde askeri törenle karşılandı. Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ‘ın da yer aldığı karşılama sonrasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası ile Şehitler Abidesi hakkında bilgi verildi. Stoltenberg ve Akar daha sonra, beraberindeki heyet ile Şehitler Abidesi’ni gezdi. Sembolik şehit mezarları ile meçhul asker mezarına karanfil bırakarak günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve Milli Savunma Bakanı Akar, Şehitler Abidesi’nin ardından Anzak Koyu, Fransız Askeri Mezarlığı ile İngiliz Milletler Topluluğu Anıtı’nı ziyaret ederek, yabancı asker mezarlıklarına karanfil bıraktı. (Vedat Sezer)

NATO GENEL SEKRETERİ TARİHİ YARIMADADA