Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı ve Siyasi Büro üyeleriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırım politikalarını ve İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın eylemlerini kınayarak, uluslararası toplumun bu zulme karşı harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Soykırımcı Netanyahu ve hükümetinin eli kanlı mensubu Yisrael Katz’ın masum Filistinlilere yönelik eylemlerinden örnekler sunulmuştur. Bu soykırımın sorumlularının hak ettikleri cezaları almaları için çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdiği açıklandı. Görüşmede, özellikle Gazze’nin kuzeyindeki insani durum ve bölgedeki insani felaket ele alındı. Bakan, Türkiye’nin uluslararası toplumu harekete geçirmek için diplomasinin tüm imkanlarını kullanacağını belirtti.

Toplantıda ayrıca, rehine ve esir değişimini mümkün kılacak bir ateşkes anlaşmasına yönelik müzakerelerin son durumu da değerlendirildi. Filistinliler arası uzlaşı süreci üzerine de konuşulan görüşmede, Bakan, Kahire’de Mısır’ın ev sahipliğinde yapılan son toplantıya ilişkin memnuniyetini dile getirdi. Bakan, Hamas yetkililerine, Yahya Sinvar’ın şehadeti nedeniyle taziye mesajlarını iletti.

Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı ve Siyasi Büro üyeleriyle görüştü