Isparta Valisi Abdullah Erim’den 19 ekim Muhtarlar Günü mesajı

Isparta Valisi Abdullah Erin, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ISPARTA-BHA
Isparta Valisi Abdullah Erin, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.
Erin açıklamasında, “Demokrasimizin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatımız ilk olarak Osmanlı döneminde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve 19 Ekim 2015 tarihinden itibaren “Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmiştir.
Vatandaşlarımızın özgür iradesiyle seçilen ve yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde önemli bir köprü vazifesi görmekle birlikte, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanması ve beklentilerin karşılanması noktasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.
Yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçası olan Muhtarlık müessesesi; temsilcisi oldukları köy ve mahalle sakinlerinin sorunlarına daha hızlı ve daha kaliteli hizmet üretme noktasında merkezi kurumsal yapıya dahil edilerek, İçişleri Bakanlığı bünyesinde “Muhtarlar Daire Başkanlığı” kurulmuştur.
İlimiz merkez ve genelinde, 204 köy ve 217 Mahalle olmak üzere toplamda 421 muhtarımız; köy ve mahallelerdeki mevcut sorunların çözüme kavuşması, gelişimi ve değişimi noktasında büyük bir özveri ve dayanışma içinde vatandaşlarımıza hizmet etmeye gayret etmektedirler.
Bu duygu ve düşüncelerle, kamu hizmetlerinin köylerimize ve mahallelerimize ulaştırılmasında önemli görevler üstlenen tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü”nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
Bir şunu diyen bir yazı 'TÜM MUHTARLARIMIZIN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ GÜNÜ Mah Aia Olkan Abdullah ERİN Isparta Valisi' görseli olabilir
Isparta Valisi Abdullah Erim’den 19 ekim Muhtarlar Günü mesajı