Erdoğan: Çaykur işçileri için gereken ne ise o yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan: Çaykur işçileri için gereken ne ise o yapılacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “14 Mayıs seçimleri dönem noktası olacaktır” dedi. Erdoğan kadro beklentisi taşıyan Çaykur işçileri için de “Gereken ne ise o yapılacak” mesajı verdi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingi sırasında 2023 yılı yaş çay taban fiyatını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yıl için destek ödemesi ile birlikte yaş alım fiyatını yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz. Yeni çay alım fiyatı hayırlı olsun” dedi.
 
ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI;
 
‘KURBAN OLAYIM SİZE DA’
 
Rizeli kardeşlerimle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Türkiye Yüzyılı, Şahlanış Dönemi, 14 Mayıs Büyük ve Güçlü Türkiye idealinin ilk adımı olacaktır. Öyle bir ses verin ki, Türkiye’den işitilsin. Hazır mıyız Rize. Durmak yok yola devam diyor muyuz? Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz? Kurban olayım size da. Ata yurduma bu yakışır. Karadeniz’in incisi Rize’ye bu duruş yakışır. Eser ve hizmet siyaseti yaptık. Son 21 yılda başardıklarımızdan aldığımız güçle destan yazacağız.
 
‘RİZE’DE BÖYLE BİR KALABALIK GÖRMEMİŞTİM’
 
Sizlerin aracılığıyla Rize’mizin tüm ilçelerindeki, köylerindeki kardeşlerimi selamlıyorum. Bugüne kadar Rize’mde böyle bir kalabalık görmemiştim. Kardeşlerim, kapı kapı dolaşmaya var mısınız? 14 Mayıs’ta bir müjdeyi Rize’den alacağız. Karadeniz’in coşkulu insanlarını selamlıyorum. Tabiatı ile, denizi ile şu güzelliği görüp de aşık olmamak mümkün mü? Ben sizlere aşığım, sizleri seviyorum. Sevmemek mümkün mü? Sizler gibi hemşerilere sahip olup da gururlanmamak mümkün mü? Rize’nin siz değerli insanlarını saygı ile selamlıyorum.
 
ÇAYKUR İŞÇİLERİNE MESAJ
 
Şimdi çıkmış diyor ki fındık alımına 4 lira zam vereceğiz diyor. İşçi kardeşlerime sesleniyorum; kendi aralarındaki sorunları çözemeyenler sizin sorununuzu çözebilir mi? Bunların vaatlerine güvenilir mi? Bu milletin ne sıkıntısı varsa bunun çözüm adresi biziz. Çay işçilerimizin çalışma süresini 6 aya biz çıkardık. Mevcut sorunlarımızı da hal yoluna koyacağız. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Gereken ne ise o yapılacak.
 
Son 21 yılda Rize’de 61 milyar liralık yatırım yaptık. Sağlıkta 911 yataklı 11 hastane dahil 29 sağlık tesisini inşa ettik.Rize şimdi 80 bin kişiyle şimdi burada. Ne diyor Rize, ‘biz gümbür gümbür sandığa gidiyoruz’ diyor. Rize’nin sembolü haline gelen Ayder yaylasının yolunu yeniledik. İkizdere ve Muradiye’ye de doğal gazı getiriyoruz.
 
Erdoğan mitingin sonunda AK Parti Rize Milletvekili adayları Muhammed Avcı, Harun Mertoğlu ve Yılmaz Katmer ile partilileri selamladı. Erdoğan partililere ‘3’de 3 yapıyor muyuz?’ diye sordu, ‘Durmak yok” diyerek sözlerini tamamladı. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Erdoğan: Çaykur işçileri için gereken ne ise o yapılacak