Eğitim sendikalarından Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç-Sen ve Öğretmen Sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) taslağında yapılan değişikliklere karşı ortak bir basın açıklaması düzenledi. Eğitim İş Sivas Şube Başkanı Özgün Altunbaş tarafından okunan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmenlerin taleplerini göz ardı ettiği ve hazırlanan taslağın öğretmenlik mesleğini zayıflattığı vurgulandı.

Altunbaş, açıklamasında öğretmenlerin çalışma koşullarını ve haklarını olumsuz yönde etkileyen düzenlemelere karşı olduklarını belirterek, “Bu kanun taslağı, öğretmenlerin özlük haklarını, sosyal güvencelerini ve mesleklerine duyulan saygıyı ciddi biçimde zayıflatıyor” dedi. Kanunun, iki müfettiş raporu ve uydurma soruşturmalarla öğretmenlerin meslekten uzaklaştırılmasına zemin hazırladığını, öğretmenler arasındaki unvan ayrımcılığını derinleştirdiğini ifade etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, eğitimin ana bileşenlerinden biri olan öğretmenlerin görüşleri alınmadan hazırlandığını belirten sendikalar, taslağın öğretmenlerin haklarını güvence altına almak yerine onları daha zor şartlar altında çalışmaya zorlayacak hükümler içerdiğini söyledi. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi’nin daha önce iptal ettiği düzenlemelerin yeniden gündeme getirildiği ifade edildi.

Sendikalar, eğitimde unvan ayrımının ve güvencesiz istihdamın kabul edilemez olduğunu belirterek, tüm öğretmenlere kıdem yılına göre ücret artışı yapılmasını ve öğretmen yetiştirme süreçlerinin daha nitelikli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

Eğitim sendikalarından Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına tepki!