Tokat’ta, 2 Bin 500 Çiftçiye 665 Ton Tohum Verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat'ta, 2 Bin 500 Çiftçiye 665 Ton Tohum VerildiVali Numan Hatipoğlu, Tokat tarımını ve çiftçisini yarınlara çok daha güzel hazırlamak için gayretli çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Vali Numan Hatipoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Buğday Tarımında Verim ve Kalitenin Yükseltilmesi Projesi kapsamında düzenlenen sertifikalı tohum dağıtım programına katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali Numan Hatipoğlu’nun yanı sıra Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ümit Ok, sektör temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ümit Ok proje ile ilgili bilgi verdi. Tokat Milletvekili Mustafa Arslan’ın ardından konuşan Vali Numan Hatipoğlu, Tokat tarımını ve çiftçisini yarınlara çok daha güzel hazırlamak ve tarımın en modern şekilde uygulanmasını sağlamak için gayretli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Vali Hatipoğlu, “Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2020-2021 ve 2022 yıllarında İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Bakanlığı destekli projeler uygulanmakta, bu kapsamda “Kuru Fasulye Tarımının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 50 ton sertifikalı kuru fasulye tohumluğu, Buğday Tarımında Verim ve Kalitenin Yükseltilmesi Projesi” kapsamında 1933 ton buğday tohumluğu, “Ayçiçeği Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında 32 ton sertifikalı ayçiçeği tohumluğu ve “Nohut Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında 40 ton sertifikalı nohut tohumluğu bölgede bulunan 13 bin çiftçiye dağıtımı yapıldı.

2022 yılında proje gerçekleşme aşamasında Bakanlığımız TAKE “Buğday Üretiminde Verim Ve Kalitenin Artırılması “ projesi kapsamında 8.000.000 TL bütçe ile 665 ton flamura -85 buğday tohumluğu temin edilmiş olup, 2500 çiftçiye dağıtımı yapılacaktır.

Bu kapsamda 3 yılda yapılan projeler sonunda; 18,5 milyon TL. bütçe ile 2.100 ton sertifikalı tohum çiftçilerimizle buluşturularak, üretim sonunda Milli Ekonomimize 240.000.000,00 TL. katkı sağlanması hedeflenmektedir.”

Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Hatipoğlu, dağıtılan tohumların çiftçiye hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Hatipoğlu ve protokol mensupları tarafından çiftçilere tohumlara verildi. (Hüseyin Kömür)

Tokat’ta, 2 Bin 500 Çiftçiye 665 Ton Tohum Verildi