Toplantıya, 17 üniversite rektörü, 9 rektör yardımcısı, 1 dekan, 6 başhekim, 4 bireysel üye ve 1 onur üyesi olmak üzere toplam 38 kişi katıldı. Genel Kurul öncesinde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nuri Aydın toplantıya ev sahipliği yaptı.
Toplantıda, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin yeni yönetim kurulu belirlendi ve görev dağılımı yapıldı. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın yeniden başkan seçilirken, Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran başkan yardımcısı, Prof. Dr. Özlenen Özkan sayman, Dr. Salih Haluk Özsarı ise genel sekreter olarak görevlendirildi.
Toplantıya katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversite hastanelerinde yaşanan sorunları dile getirerek, bu sorunların etkin bir şekilde çözülmesine yönelik somut öneriler sundu. Prof. Dr. Erenoğlu, üniversite hastanelerinin sağlık hizmeti sunumunda karşılaştığı zorlukların aşılması için iş birliğinin önemini vurguladı.
ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Kalite ve Halk Sağlığı Odaklı İyileştirme ÇalışmalarıÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Erenoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
"Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, son dönemde gerçekleştirdiği iyileştirme çalışmaları ile sağlık hizmetlerinde kaliteyi ve halk sağlığını ön planda tutmaya devam ediyor. Hastanemiz, modern tıbbi cihazlarla donatılan yeni tanı ve tedavi üniteleri, hasta memnuniyetini artırmak için yapılan fiziki düzenlemeler ve sağlık çalışanlarının eğitimlerine yönelik sürdürülen programlarla önemli bir dönüşüm sürecinden geçmektedir. Gerçekleştirilen bağış kampanyası kapsamında PED-CT ve yapay zeka destekli MR gibi teknolojik cihazların hastanemize kazandırılması süreçlerinden son aşamaya gelinmiştir.
Özellikle hasta güvenliği ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik olarak uygulamaya alınan yeni protokoller ve uygulamalar sayesinde, Üniversite Hastanesi, bölgedeki sağlık hizmetlerinde referans merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Hastanemiz, aynı zamanda halk sağlığına katkı sağlayan önleyici sağlık hizmetlerine ve toplumu bilinçlendirme çalışmalarına da büyük önem vermektedir. Bu kapsamda düzenli olarak yapılan sağlık taramaları, eğitim seminerleri ve bilinçlendirme kampanyaları, Çanakkale halkının sağlık düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktadır.
ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, kaliteden ödün vermeden sağlık hizmetlerini en üst seviyede sunmayı hedeflemekte ve tüm çalışanlarıyla bu hedef doğrultusunda özveriyle çalışmaktadır. Üniversite hastanemizde yapılan bu çalışmalar, Üniversite Hastaneleri Birliği’nin hedefleri doğrultusunda önemli bir örnek teşkil etmekte ve tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde daha da iyileştirilmesi planlanmaktadır.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak sağlık hizmetlerimizin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımız aralıksız sürecektir."