“Yeşil Sol Parti Bir Kürt Partisi Değildir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Yeşil Sol Parti Bir Kürt Partisi Değildir”İbrahim Eren DALGIÇ / DİYARBAKIR, (BHA)

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Sözcüsü Abbas Şahin, Milletvekili adayları Azad Barış ve Sorgül Aytek Avşar, Diyarbakır’lı gazeteciler ile kahvaltı etkinliğinde buluştu.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın buluşmasına Diyarbakır’ın yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Toplantıda Gazeteci Hacı Dalgıç’ın “Yeşil Sol Parti kendisini Kürdistani Partilere mi yoksa Türk soluna mı yakın görüyor” sorusuna YSP Milletvekili Adayı Azad Barış şu yanıtı verdi; Yeşil Sol Parti bir Kürt partisi değildir. Prokürdik bir partidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasaları doğrultusunda kurulmuştur. Bütün dezavantajlı gruplara aynı mesafede yaklaşır dolayısıyla bizim Kürt bileşenimiz var. Kürt bileşenimiz belirleyici , denklem değiştirici ve dönüştürücü gücü olan önemli bir bileşendir. Dolayısıyla Kürdi meselesi ve Kürdistan meselesi bileşenimizin aslında omuzladığı parti meclisimizin getirdiği bir konudur. Kürt meselesini önceleyen bir partidir çevre ve hayvan hakları da buna dahildir. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

“Yeşil Sol Parti Bir Kürt Partisi Değildir”