Tunç: 22 Yıl İçinde Hak Ve Özgürlükleri Destekleyerek Adaleti Ve Hukuku Güçlendirdik

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti'nin 22'inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, adaletin merkeze alındığı ve halka hizmetin ön planda tutulduğunu vurguladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunç: 22 Yıl İçinde Hak Ve Özgürlükleri Destekleyerek Adaleti Ve Hukuku Güçlendirdik

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuk, adalet, insan hakları ve demokrasi alanlarında 22 yıldır kesintisiz gerçekleştirdikleri reformları sürdüreceklerini belirtti.

Bakan Tunç, AK Parti‘nin 22’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Tunç, 14 Ağustos 2001 tarihinde millete hizmet amacıyla başlayan kutlu yolculuğunun bugün “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla devam ettiğine vurgu yaptı.

Tunç, “Geçen 22 yıl boyunca, milletimize uzun vadeli hizmetler sunmanın ve insanların kalbini kazanmanın çabasıyla, bugün de aynı tutku ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi. Ayrıca Tunç, zorlukları aşarak milletle birlikte olduklarını ve zaferler elde ederken milletin yanında durduklarını sözlerine ekledi.

Demokrasi, insan hakları, hukuk, statüko, vesayet odakları, darbeciler gibi konularda geri adım atmadıklarını belirten Tunç, şunları kaydetti:

“Adaleti, siyasi gündemin merkezine koymakla kalmayıp, adını taşıyan değeri de önemseyerek hareket ettik. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ ilkesi ve ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ felsefesiyle uyum içinde olduk. 11 milyon 300 bin üye sayımızla, her daim bize destek veren milletimizle, ülkeyi adalet ve kalkınma yolunda buluşturduk. Tarihi mirası bir araya getirerek, büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ilerlemekte kararlıyız. 22 yıldır sürekli bir şekilde yürüttüğümüz hukuk, adalet, insan hakları ve demokrasi alanındaki reformlara yeni adımlar eklemeyi sürdüreceğiz.”

Tunç, şunları da ekledi:

“Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine daha hızlı, etkili ve verimli şekilde erişmesi için çaba sarf edeceğiz. 22 yıl içinde hak ve özgürlükleri destekleyerek adaleti ve hukuku güçlendirdik. Ayrımcı ve hukuksuz uygulamalara son verdik, kadınlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize hak ettikleri değeri verdik. Yargıda yapısal reformlar gerçekleştirerek önemli adımlar attık.”

Ayrıca Tunç, yeni anayasa vurgusu yaptı. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek milli iradeyi güçlendirdiklerini ve önemli reformlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Yeni bir sivil anayasa ile bu kazanımları taçlandırmak istediklerini belirten Tunç, tüm siyasi partilerin katkısıyla bu hedefi gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Tunç: 22 Yıl İçinde Hak Ve Özgürlükleri Destekleyerek Adaleti Ve Hukuku Güçlendirdik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir