TÜBİTAK Destekli Göller Yöresinin Yakarışı Projesi Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan Göller Yöresinin Yakarışı – 2 Projesi, Isparta Valisi Sayın Aydın Baruş, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Vali Yardımcısı Sayın Cemil Kılınç, İl Millî Eğitim Müdürü Recai Ocak ile Projenin paydaş ve katılımcılarının hazır bulunduğu etkinlikle tanıtıldı.

4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen projeyle Göller Yöresindeki göllerin çekilme, kuruma sebepleri; kuraklığın tarım, ekonomi, çevre, insan ve canlılar üzerindeki etkileri ve alınacak tedbirler ile ilgili etkinlikler alanında uzman eğitmenler tarafından hem teorik hem de uygulamalı olarak yerinde eğitim ilkesi ile hayata geçirilecek. İlki 2022 yılında yürütülen projede bu yıl 19 ilden 24 katılımcı toplamda 36 etkinliğe imza atacak

Proje etkinliklerinin, Isparta ve Burdur il sınırlarında yer alan Eğirdir Gölü, Eğirdir Su Araştırmaları Enstitüsü, Kovada Gölü Milli Parkı, Burdur Gölü, Salda Gölü, Gölcük Gölü Tabiata Parkı, Lisinia Doğa Proje Alanı, Yarışlı Gölü, Yazılı Kanyon Tabiat Parkında gerçekleştirilmesi planlandı.

TÜBİTAK Destekli Göller Yöresinin Yakarışı Projesi Başladı