Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci Aka-Arslan Pflegedienst‘i ziyaret etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci Aka-Arslan Pflegedienst‘i ziyaret ettiHAMBURG – Geçtiğimiz yıllarda uluslararası Erasmus Plus Programı çerçevesindeki bir proje ile Hamburg’dan 20 genç Yozgat’ın Sorgun ilçesini ziyaret etmişlerdi. Projenin amacı gençlerin farklı kültürleri tanıma, spor ve siyaset konularındaki işleyişleri gözlemleme ve anlamaya yönelik ağırlıktaydı. Bu yıl da yine aynı benzer yöntem ve içerikle Sorgunlu gençler Almanya’yı ziyaret ettiler. SORGED Sorgun Gençlik Derneği’nin ortaklığında, Hamburg’da Aubiko e.V. kurumu koordinatörlüğünde Erasmus Plus Gençlik Değişimleri programı kapsamında yürütülen projede gençler karşılıklı iki ülkeyi ziyaret edip kültür, spor ve siyaset konularında bilgi, görgü ve becerilerini geliştirip, kültürler ve uluslararası izlenimler edinme fırsatını elde ediyorlar.
 
Bu vesile ile Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci’de bir dizi görüşmelerde bulunmak için Almanya’daydı. Ekinci’ye Sorgun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Levent Tunçer eşlik etti. Berlin’de Büyükelçi Ahmet Başar Şen ziyaretinden sonra Hamburg’a gelindi. Hamburg’da aynı zamanda yakın hemşerisi olan Aka-Arslan Pflegedienst sahibi Esma Arslan’ı ziyaret ettiler. Hamburg’un Bergedorf semtindeki Hasta ve Yaşlı Bakımevi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Esma Arslan’ın yörenin bir insanı olduğunu ve çalışmalarını takdir ettiğini belirtti. Sorgun Belediye Başkanı, buralara kadar gelmişken Esma Arslan’ı da ziyaret etmelerinin gerekli olduğuna değindi.
Bu arada Bergedorf semtinde yaşayan hemşerilerine de seslenerek, 14 Ocak 2023 tarihinde Armada Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Yozgatlılar buluşmasına özellikle Sorgun-Karabalıları davet etti. Ayrıca iş dünyasını Sorgun’a yatırım yapmaya çağırarak, son yıllarda bir üniversite, bir tekstil fabrikası ve seranın açıldığına değinerek yatırımcılara kapılarının açık olduğunu vurguladı. Aka-Arslan Pflegedienst sahibi Esma Arslan ise Sorgun Belediye Başkanı’nı Hamburg’da görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Aynı zamanda Sorgun-Umutevi barınağının kurucusu ve yöneticisi olan Esma Arslan Türkiye’nin birçok belediyesinin ve barınakların sorunlu bir ilişkileri olmasına rağmen Sorgun’da durumun tam tersi olduğunu, barınak ile belediyenin uyum, anlayış ve karşılıklı destek ile örnek bir çalışma sergilediklerini vurgulayarak Ekinci’ye teşekkür etti. Öğleden sonra eski Hamburg SPD Milletvekili Ali Şimşek ile görüşen Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve Sorgun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Levent Tunçer’e SPD’li politikacı, Hamburg Belediye Sarayı’nı gezdirdi. Hamburg ziyaretinin ardından Bremen’e geçtiler. (Post medya / ALMANYA)

Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci Aka-Arslan Pflegedienst‘i ziyaret etti