Sevgi Yolunda sokak kavgası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevgi Yolunda sokak kavgasıAydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, sevgi yolunda sokak kavgası veriyor. Efeler “Adile Naşit” tabelası takıyor. Büyükşehir söküp yerine “1919 Sokak” levhası koyuyor. Bu döngü yaklaşık 8 aydır kesintisiz sürüyor. Sokak sakinleri duruma tepki gösteriyor.
 
Mehmet Aydın – AYDIN – Birlik Haber Ajansı (BHA)
 
Sokak sakinleri, Aydın’ın çözülmeyi bekleyen onlarca sorunu, halkın yerel yönetimlerden beklediği çok daha önemli işleri olduğunu belirtiyor. Kahramanmaraş depremi ile ilgili enkaz çalışmaları sürerken ve toplumun bu depremin yaralarını sarmakla meşgulken kavganın devam etmesi tepki çekiyor.
 
“CHP’Lİ İKİ BAŞKAN NEYİ PAYLAŞAMIYOR?”
 
Sevgi Yolunda 50 yıldır esnaflık yapan berber Çetin Eşici, CHP’li iki belediyenin kendi aralarındaki anlaşmazlığa anlam veremediklerini söyleyerek, “Yaklaşık 7-8 ay önce bu sokak Efeler Belediyesi tarafından güzelleştirildi, açılışı yapıldı, sokağın adı da “Adile Naşit” oldu. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleri “Adile Naşit” yazan tabelayı söküp “1919 Sokak” yazılı tabelayı astı. Yine Efeler Belediyesi ekipleri Büyükşehir’in taktığı tabelayı söküp “Adile Naşit” yazılı olanı takıyor, bu durum böyle devam ediyor. İkisi de Cumhuriyet Halk Partisinin belediye başkanları olmasına rağmen bu sokak üzerinde neyi karar veremediler anlamadık. Sökülüp takılmasının sebebi nedir? Lütfen otursunlar da Aydın’ın sorunlarıyla ilgilensinler. Sokağın adıyla daha fazla ilgilenmesinler. Bu durum artık çözülmeli” dedi.
 
“DEPREM VE EKONOMİK KRİZ VARKEN BU DURUM YAŞANMAMALI”
 
Sokak esnafı Tufan Turhaner de, “Burası normalde ‘1919 Sokak’ idi Efeler Belediyesi bu sokakta bir çalışma yaptı. Arka sokağımız ‘Münir Özkul Sokak’ oldu, burası da ‘Adile Naşit Sokak’ olarak açılışı yapıldı. Sürekli sokağın tabelası sökülüp ‘1919 Sokak’ tabelası asılıyor. Daha sonra o tabela sökülüp ‘Adile Naşit Sokak’ tabelası asılıyor. İkisi de aynı partinin belediyesi ama kendi aralarında savaş içerisindeler. Neden savaşıyorlar? Neden bu hale geliyorlar? Bunca deprem, ekonomik kriz varken, can kayıpları varken bunlarız yaşanmaması lazım. Daha farklı konulara değinilmesi gerekir. İki belediye arasındaki anlaşmazlığın sıkıntısını ve rahatsızlığını biz vatandaş olarak çekiyoruz” ifadelerini kullandı. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Sevgi Yolunda sokak kavgası