SDÜ 32 yaşında

Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından Süleyman Demirel Üniversitesi, kuruluşunun 32. yılını büyük bir heyecanla kutladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ISPARTA-BHA

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), 32. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutladı. 1992 yılında kurulan SDÜ’nün yıl dönümü etkinlikleri, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Kutlamalara Isparta Valisi Abdullah Erin, Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Demirel Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nihan Demirel Atasagun, üniversitenin eski rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“SDÜ, önemli başarılara imza attı”

Etkinlikte konuşan Vali Abdullah Erin, SDÜ’nün 32 yıllık süreçte Türkiye’de ve uluslararası alanda adını duyuran bir kurum haline gelmesinde emeği geçen akademik kadro, idareci ve yöneticilere teşekkür etti. Erin, “Isparta’ya yeni atanan bir vali olarak burada bulunmaktan onur duyuyorum. Ancak geldiğimiz seviye yeterli değil. Eğitim ve bilimde daha yüksek hedefler belirlemeliyiz” dedi. Vali Erin, SDÜ’nün ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü bir konum elde etmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Üniversitelerle iş birliği yapacağız”

Vali Erin, üniversitelerin Türkiye’nin kalkınma sürecinde kilit rol oynadığını vurgulayarak, “Yerel yönetimlerimiz, milletvekillerimiz, meslek kuruluşlarımız ve üniversitelerimizle iş birliği yapacağız. Üniversitelerimiz bize rehberlik edecek. Isparta, yaşam kalitesiyle Türkiye’nin en iyi illerinden biri, ancak daha ileri seviyelere ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

SDÜ 32 yaşında