Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, “Türkiye İran işbirliği geliştirilmelidir”

Ardahan Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye İran Dostluk Gecesine katılarak iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, “Türkiye İran işbirliği geliştirilmelidir”

ARDAHAN-BHA

Türkiye – İran Dostluk Gecesinde konuşan ARÜ kurucu Rektörü, Kafkas Üniversiteler Birliği Başkanı ve İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Türkiye – İran dostluk ve işbirliğinin her alanda geliştirilmesi bölgemizin istikrarı, huzuru ve refahı için şarttır. Küresel emperyalizmin kirli ve kanlı olanlarını, dostluk kardeşlik ve işbirliğimizle bozacağız” dedi.

PROF. DR. KORKMAZ, “TÜRKİYE-İRAN DOSTLUK GECESİNDE” KONUŞTU

Prof. Dr. Korkmaz, küresel emperyalizm tehlikesine vurgu yaptığı konuşmasında Türkiye İran işbirliğinin önemine değinerek şunları dile getirdi “Küresel emperyalizmin en büyük motivasyon gücü çıkarlarıdır. Türkiye ve İran büyük medeniyet değerlerini temsil eden iki ayrı devlettir ve küresel emperyalist çetelerin önündeki en büyük engellerdir. Özellikle Orta-Doğu bölgesini ve Asya kıtasını hedef seçen küresel emperyalizm, Ulusal devletleri yıkarak kaos düzeni oluşturmak, milli kültürleri yok ederek direnme noktalarını ele geçirmek ve Tanrı’yı dünyadan kovarak kendi hegemonik tiranlıklarını bir din olarak kabul ettirmek istemektedirler. Nihai hedefte, kaotik dünyanın karşısında kozmik bir huzur imgesi olan aileyi yok ederek cinsiyetsizliği yayma hesapları var” ifadelerini kullandı.

 

 “İRAN CUMHURBAŞKANI SEÇİLEN PEZEŞKİYAN BİR FIRSATTIR”

İran’ın Türk kökenli yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın seçilmesine de değinen Korkmaz, “İran’ın yeni cumhurbaşkanı Dr. Mesud Pezeşkiyan bu bakımdan önemli bir beklenti ufku oluşturmuştur. En zor zamanlarında İran’ın yanında olan Türkiye, bölgesel huzur ve refahın artması için yine işbirliği imkânlarını geliştirmelidir. Ortak bir medeniyetin varisleri olan her iki devletin halkları da bunu istemektedir. Bizlere düşen, varlığımızın teminatı olacak stratejik adımları atmak için çaba göstermektir” dedi.

Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, “Türkiye İran işbirliği geliştirilmelidir”