Kılıçdaroğlu: Emekli ikramiyesi asgari ücret kadar olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kılıçdaroğlu: Emekli ikramiyesi asgari ücret kadar olacakBüşra İrem ÇAM/Ankara, (BHA)- Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere verilen bayram ikramiyeleri asgari ücret kadar olacak açıklamasında bulundu.
Sosyal medya hesabından saat 21.00’de emeklilere yönelik açıklamalarda bulunacağını açıklayan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hep geçmişi yad etmenizi istemiyorum, yaşayın istiyorum” sözlerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, seçimde iktidar olmaları durumunda, emeklilerin hesabına Kurban Bayramı’nda 15 bin TL yatırılacağını kaydetti.
Kılıçdaroğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi:
Sevgili halkım, bugün hepinize değil, 15 milyon emekliye sesleneceğim. Devlet, emeklileri yıllardır yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum etti. Adına yaşamak denirse tabi. Yıllarca bu ülkeye çalışmış, prim ödemiş, değer kazandırmış insanlarımız ekonomik baskıyla evlere kapatıldı. Gençler bilmeyebilir, geçmişte emekliler ikramiyeleriyle kendilerine ev alırlardı. Emeklilik, çalışmakla geçen bir ömrün mükafatıydı. Şimdi bırakın ev almayı, emeklinin maaşı ev kirasına bile yetmiyor. Emekli, torununu görünce içi burkuluyor. Niye? Cebine koyacak harçlık yok diye. Hatırlayacaksınız, sizin için 2 ikramiye savaşını ben verdim. Yıl henüz 2015’ti. Bayramlarda 2 ikramiye demiştim. Ancak yapılanlar, bizim söylediğimizin çok gerisinde kaldı. Zaten bunların huyunu bildiğim için savaşmak zorundaydım.
“Bayram ikramiyesi asgari ücret kadar olacak”
Artık sizlerin taleplerini değil, iktidara gelince bizzat yapacaklarımızı söylemek için karşınızdayım. Emekli kardeşlerim, hakkınız olanı alacaksınız. Şu andan itibaren emeklilerin bayram ikramiyesi asgari ücret kadar yani güncel tutarda 8 bin 500 TL’dir. Şu andan itibaren diyorum çünkü bu Ramazan Bayramı da buna dahildir. İktidara geldikten sonraki Kurban Bayramı’nda, 8 bin 500 TL ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı’nda oluşan 6 bin 500 TL’lik fark da ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak. Yani, önümüzdeki Kurban Bayramı’nda hesaplarınıza tek seferde 15 bin TL yatırılacak.
“Para, sana gelince yok emekli kardeşim”
Biliyorum, şimdi hemen bağıracaklar. Vay efendim parayı nereden bulacak? Para yok diyecekler. Para var emekli kardeşlerim. Sana gelince yok diyorlar ama 5’li çetelere, 5-6 yerden maaş alanlara, beslemelere para var. Ben o paraları hukuk yoluyla alıp, senin cebine koyacağım.
Göreve gelir gelmez yapacağımız yasal düzenleme ile emekli bayram ikramiyeleri, asgari ücretin altına asla düşmeyecek. Öyle sadece torunlardan konuşmanız içime sinmez. Hayatı da yaşayın istiyorum. Şu kısa hayattan biraz da keyif alın istiyorum. Sana söz emekli kardeşim, o baharı sana da getireceğim.

Kılıçdaroğlu: Emekli ikramiyesi asgari ücret kadar olacak