İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Türkiye’ye yönelik hiçbir zaman askeri bir planımız olmadı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkiye halkına büyük saygı duyduklarını belirterek, iki halk arasında dostluğun ön planda olduğunu söyledi. Herzog “İsrail'in Türkiye'ye yönelik hiçbir zaman askeri bir planı olmadığını açıkça belirtmek istiyorum" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dile getirdiği “İsrail’in Türkiye’ye saldırabileceği” tartışmalarıyla ilgili olarak, İsrail’in Türkiye’ye yönelik bir planı olmadığını söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, bugün 7 Ekim’in birinci yılı sebebiyle ‘Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri’ liderleri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Herzog, Türkiye ile ilgili olarak “Türkiye lideri tarafından, İsrail’in Türkiye’ye karşı bazı planları olduğuna yönelik yorumlar yapıldığını gördüm. İsrail’in hiçbir zaman Türkiye’ye karşı bir planı olmadığını açıkça belirtmek isterim. Aksine biz Türkiye halkına büyük saygı duyuyoruz, onlar da İsrail halkına büyük saygı duyuyor. Halklar arasında uzun yıllara dayanan ilişkilerimiz var ve halklar dostluğa ve birlikte yaşamaya karşı olan tüm seslere üstün gelecektir” dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Türkiye’ye yönelik hiçbir zaman askeri bir planımız olmadı