Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanların en büyük camisi Namazgah Camii’nin açılışında İsrail’i hedef aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camii'nin açılış törenine katıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’ta Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camii’nin açılış törenine katıldı. Tiran’daki açılışa Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Başkan Vekili
Rifat Sait de açılışa katıldı.

Açılışta konuşan Erdoğan, külliye olarak inşa edilen caminin 8 bin kişilik kapasitesiyle bölgedeki Müslümanlar için önemli bir ibadet merkezi olacağını belirtti. Erdoğan, bu eserin Türkiye ile Arnavutluk arasındaki dostluk ve iş birliğini daha da güçlendireceğine inandığını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye ve Arnavutluk’un deprem felaketleri sırasında sergilediği dayanışmanın dünyaya örnek teşkil ettiğini vurgulayarak, Türkiye’nin Arnavutluk’ta inşa ettiği Türkiye-Arnavutluk Dostluk Hastanesi’nin bu kardeşlik ilişkilerinin önemli bir sembolü olduğunu belirtti. Namazgah Camii’nin medeniyet ve kültürel anlamda da büyük bir değer taşıdığına dikkat çeken Erdoğan, “Camiler mekan birliğini ruh birliğine dönüştüren mabetlerdir” diyerek, camilere sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

Konuşmasının bir diğer bölümünde Filistin’deki duruma değinen Erdoğan, İsrail’in 1 yılı aşkın süredir Filistin’de katliam yaptığını ve devlet terörü uyguladığını belirtti. Bu terör karşısında durmanın bir insanlık görevi olduğunu ifade eden Erdoğan, İsrail’in katliam politikasının Lübnan’a da sıçradığını söyledi. Ayrıca İsrail Başbakanı Netanyahu’nun barış gibi bir niyetinin olmadığını açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanların en büyük camisi Namazgah Camii’nin açılışında İsrail’i hedef aldı