Güney Kore Dışişleri Bakanından Jest

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin, Türkçe konuşarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı gülümsetti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında konuştu. Park Jin’in Türkçe olarak yaptığı konuşma, Fidan’ın yüzünde tebessüm oluşturdu.

Park Jin Türkçe Hitap Etti

Park Jin Türkçe konuştuğu anlarda, “Öncelikle beni Türkiye’ye davet edip ağırladığınız için teşekkür ederim. Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak, 8 yılın ardından kardeş ülkemiz Türkiye’yi ziyaret ettiğim için çok mutluyum. Kore ve Türkiye stratejik ortak olan iki ülke. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Güney Kore Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin Kore’ye geçmişte 20 bin asker gönderdiğini ve Kore-Türk askerlerinin omuz omuza savaştığını hatırlatarak, Türkiye’nin büyük fedakarlığını unutmadıklarını vurguladı.

Fidan: Sık Rastlanan Bir Durum Değil

Park Jin, iki ülke arasındaki sıcak dostluğun, geçtiğimiz şubat ayında Türkiye’de yaşanan depremde bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Kore hükümetinin Antakya bölgesinde depremzedeler için geçici barınma yerleri inşa ettiğini ve gelecekte de yeniden yapılanma ve restorasyon süreçlerinde iki ülkenin yakın iş birliği içinde olmasını dilediğini ifade etti.

Fidan ise Türkiye’nin Güney Kore ile köklü özel ilişkileri bulunduğunu ve bu güçlü bağın tarihlerinden geldiğini vurgulayarak, bir dışişleri bakanının yurt dışı ziyaretinde ev sahibi ülkenin şehitlerini anmasının çok sık rastlanan bir durum olmadığını belirtti.

Görüşmede Neler Konuşuldu?

Görüşmede, Savunma sanayii, enerji, ulaştırma ve turizm alanlarındaki işbirliği çalışmaları, istikrarlı şekilde artan ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarma hedefi ve uluslararası platformlardaki işbirliği ele alındı.

Toplantının ardından, Dinamik Türkiye-Kore İlişkileri için Yol Haritası imzalandı.

 

 

Güney Kore Dışişleri Bakanından Jest

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir