Erdoğan’dan ”Mülteci” Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan’dan ”Mülteci” Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi ziyareti dönüşünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında mülteci sorununa ilişkin de konuşan Erdoğan, düzensiz göçmenlerle mültecilerin karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

Erdoğan konuşmasında, vatandaşın yapılan çalışmalarla düzensiz göçmen sorunuyla ilgili değişiklikleri göreceğini aktardı.

Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

“Yapılan çalışmalarla kısa zamanda düzensiz göçmenler konusunda gözle görünür değişiklikleri vatandaşımız hissedecek. Ancak çalışmalar insan onuruna aykırı şekilde yapılmayacak. Medeniyetimizin, değerlerimizin gerektirdiği adımları atacağız.”

“Geçtiğimiz aylarda Van-İran sınır hattında göçmen kaçakçılığı suçunu organize olarak işleyen suç örgütlerine yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi, 300’e yakın göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı, bunlardan 168’i tutuklandı.”

“Düzensiz göçmenlerle, ülkemize sığınmış, misafir ettiğimiz mültecileri de birbirine karıştırmamalıyız. Mültecilerin onurlu, gönüllü ve güvenli şekilde ülkelerine dönmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Erdoğan’dan ”Mülteci” Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir