Erdoğan Körfez Turuna Çıkıyor

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 3 gün sürecek Körfez turuna çıkıyor. Erdoğan'ın ilk durağı Suudi Arabistan olacak.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan Körfez Turuna Çıkıyor

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 17-19 Temmuz 2023 tarihlerinde sırasıyla Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi ziyaretlerde bulunacak.

Erdoğan görüşmelerde, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ikişi ilişkileri değerlendirecek, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut işbirliğinin daha da ilerletilebilmesi için yapılacak çalışmaların ele alınması; ayrıca küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişi gerçekleştirilmesi konusu ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aygrıca, sözkonusu temaslarının ardından 20 Temmuz 2023 tarihinde, Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret edecek.

Bu kapsamda, düzenlenecek resmî törene katılacak olan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’la biraraya gelerek ikili ilişkilerin yanısıra Kıbrıs meselesi bağlamında yaşanan son gelişmeler hakkında görüşecek, ayrıca, Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasının ve pistinin açılışını yapacak.

Erdoğan Körfez Turuna Çıkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir