"Didim Belediyesi Batıyor!"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"Didim Belediyesi Batıyor!"AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı yaptığı yazılı basın açıklamasında Didim Belediyesi’nin yıllardır ödenmeyen SGK ve Vergi borçlarının gün geçtikçe arttığını ifade Etti.
Kemal Etleç – Didim/AYDIN 
Başkan Subaşı açıklamasında;
 
DİDİM BELEDİYESİ BATIYOR!
 
Bir çok kez basın açıklaması yaptık, çok defa ilçemizin eksiklerini konuştuk fakat bugün çok daha mühim bir konu üzerine açıklama ihtiyacı duydum.
 
Çok kısa ve net bir şekilde diyebiliriz ki; Didim Belediyesi Borç Batağında.
 
Haliyle Didimli hemşerilerimiz, genciyle yaşlısıyla tüm vatandaşlarımız bu borcun yükünü omuzlarına almış durumdalar. Daha önce çok defa Sayın Başkanı uyardık, böyle gitmez. Bu borçla işler yürümez diye..
 
Fakat bugün gelinen nokta gösteriyor ki; Belediye Başkanı yarını düşünmeden hareket etmiş. Şimdi sizlere tek tek borçları açıklayacağım.
 
500 Milyon Türk Lirası
 
Ancak önce toplam borcun bilgisini vereyim. Didim Belediyesi şu an SGK’ya 400 Milyon Türk Lirası ve Vergi dairesine 100 Milyon Türk lirası borca ulaşmış durumdadır. Yani toplamda diğer borçları hiç hesaba katılmazsa belediyenin yalnız iki kuruma olan borcu 500.000.000 Türk lirası!
 
Bu korkunç bir rakam, korkunç bir meblağ. Taşıyla, toprağıyla, deniziyle havasıyla ölçülemez bir değere sahip olan ilçemiz ne yazık ki iş bilmez yönetim anlayışı yüzünden tam anlamıyla borca batmış durumda. Kendi öz kaynaklarıyla, yapılacak yatırımlarla, tıkır tıkır işleyen bir yönetim anlayışıyla çok da başka bir Didim olabilirdi. Bugün ilçemizin borcunu değil, yapılan yatırımlar sayesinde gelen turist sayısını, ülke ekonomisine yaptığı katkıyı konuşabilirdik. Ancak bugün ne yazık ki biz devletimize bilakis milletimize yük olan bir Didim Belediyesi’ni konuşmak zorunda kalıyoruz. Bunun sorumluları bellidir, başta Didim’e başkanlığı döneminde anca bir elin parmağını geçmeyecek kadar eser kazandırabilen Belediye Başkanı ve yönetimi bu işin sorumlusudur. Ancak maalesef faturayı da halkımız ödemektedir. Buradan çağrımız, Sayın Başkanının ve yönetiminin bir an önce bu kötü gidişata dur demeleridir. Yoksa elde bir belediye dahi kalmayabilir. Eğer onlar gerekeni yapmazsa zaten vatandaşlarımız seçim günü geldiğinde gerekeni yapacaktır. Bu kötü gidişat son bulmazsa gidecek olan Sayın Başkan ve Ekibi olacaktır! ” dedi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

"Didim Belediyesi Batıyor!"