Çorum Belediye Meclisinden 2 Milyarlık Bütçe

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorum Belediye Meclisinden 2 Milyarlık BütçeÇorum Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi.Belediye’nin 2023 yılı bütçesinin 2.023.000.000 TL olarak açıklandı. Kurumun 2023 yılı Performans Programı ve 2023 yılı ve izleyen iki yılın Analitik Bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısında kenti ilgilendiren bazı konularda kararlar alındı.2023 Yılı bütçesinin %66’sının yatırım projelerine harcanacağı ifade edildi. Gündem dışında ise CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Özdel ile Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz’ın eleştirileri dikkat çekti…

Çorum Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde satın alınan tarihi Güpür Hamamı’nı Kültür ve Turizm Bakanlığı restore edecek. Tarihi yapının restorasyon için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararlaştırıldı.Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan spor temalı Millet Bahçesi’nin ilk etap ihalesi 28 Ekim’de yapıldı. Projenin ikinci etabında ise yeraltı otoparkı projesi yer alıyor. Millet Bahçesi’nde tenis kortlarından yürüme yollarına, bisiklet yollarından kaykay pistine ve rekreasyon alanlarına kadar sportif tesisler bulunacak. Ayrıca yapılaşma oranı düşük sosyal tesisler ihdas edilecek. Yeraltı otoparkı ise ikinci etapta yine ihale edilerek belediye tarafından inşa edilecek. Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeraltı otoparkı için 25 milyon lira kaynak aktaracak.

BAŞKAN AŞGIN KALE ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

Özdel’in eleştirilerine cevap veren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise Gedaş şirketinin Belediye’nin anlaştığı bir şirket olmadığını ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ait bir şirket olduğunu ifade ederek, “Burada muhatap Gedaş marifeti ile Bakanlığın kendisidir. Vatandaşlarla görüşmeleri de GEDAŞ yapmaktadır. Yani Bakanlık yapmaktadır. Yine oradaki rakamları da Bakanlık belirlemiştir. Kale etrafında olan şey, hayal bile edilemeyecek bir şeydir. Orada ki insanların hayal edemeyeceği kadar güzel bir projedir. Ben bu anlamda TOKİ’ye de teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde rant düşünmeden sırf orada ki insanların ve şehrin merkezindeki o gettoların daha güzel bir noktaya taşınması için büyük fedakarlık yaptığı çok önemli bir projedir. En ufak bir mağduriyete bizimde rızamız yoktur. Kendisine herhangi bir haksızlık yapıldığını düşünenler bizzat bana yada başkan yardımcımıza gelebilirler. Bizim varoluş gayemiz hakkında teslim edilmesidir. Kale projesi muazzam bir projedir. Büyük bir teveccüh var” dedi. Aşgın, eski stada merhum Dr. Turhan Kılıçcıoğlu isminin verilmesinin uygun olmayacağını ifade etti. Aşgın, CHP’nin önereceği ve Kılıçcıoğlu’nun var olan bir eserine adını vermeye hazır olduklarını kaydetti.(www.hitittv.net) (hitittv.net)

Çorum Belediye Meclisinden 2 Milyarlık Bütçe