Belçika’dan İsrail’e büyük darbe

Belçika Federal Başsavcılığı, İsrail ve Belçika çifte vatandaşlığı olan ve İsrail adına savaşa katılan 20'li yaşlarındaki bir erkek asker hakkında savaş suçu soruşturması açtı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömer Faruk KOCABAŞ / SAMSUN –BHA

Başsavcılık’tan yapılan açıklamaya göre soruşturma, İsrail’in ordusunun çifte pasaportlu bir elit birliği ile Gazze’de savaşan bir Belçika vatandaşının savaş suçu işleyip işlemediği incelenecek. Belçika’nın önemli basın organlarından AFP’ye konuşan savcılık sözcüsü, “Olası savaş suçları için soruşturma açtık” dedi. İsmi açıklanmayan zanlının, Brüksel’in lüks mahallelerinden biri olan Uccle mahallesinden 20’li yaşlarında bir erkek olduğu belirtildi.

Devamında Savcılık tarafından yapılan açıklamada ise  soruşturmanın İsrail ordusuna bağlı özel bir birlikte yer alan Belçikalı bir askere odaklandığını ve diğer bazı çifte pasaport sahiplerini de kapsadığını söyledi.

Bu soruşturmanın açılması ve sadece tek bir asker üzerinden olmaması ise Belçika hükümetinin İsrail’in Filistin işgaline karşı nasıl durduğunun ve tepki gösterdiğinin ciddi bir göstergesi olarak kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

 

Belçika’dan İsrail’e büyük darbe