Kılıçdaroğlu: Sesimizi çıkaracağız ama 25 milyonu arttırmak şartıyla

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde İsveç’in NATO üyeliğine yönelik eleştirileri vardı.

Konuyla ilgili Kılıçdaroğlu, ”İsveç’te bizim kutsal kitabımız Kuran’ı yaktılar. Ona da iktidar kanadı yeterince tepki göstermedi. Sonra Biden Erdoğan’ı aradı. Erdoğan 180 derece döndü ve İİsveç’in NATO’ya girişine evet diyeceğiz, Meclis’e getireceğiz dedi.” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

”Vatandaşlarımın zor durumda olduğunu biliyorum. Neden bizler için sesiniz daha gür çıkmıyor diye dediklerini de. Biz sesimizi çıkaracağız ama 25 milyonu arttırmak şartıyla.”

”AKP’ye oy veren vatandaşlarımızın ”Biz size oy verdik siz bizi mahvettiniz” demeleri lazım.”

Kılıçdaroğlu Srebrenista Katliamı’nı unutmadı 

”Avrupa’nın göbeğinde bir soykırım gerçekleşti. Binlerce insan katledildi. Avrupa uzun süre seyretti. O yüzden Avrupanın etik değerlerini sorgulamak lazım. Suriye’yi kan götürürken ses çıkarmıyorlardı. Ne zaman sığınmacılar Avrupaya gidince ses çıkardılar;, ”Vay, neden bunlar buraya geliyorlar!” Türkiye’nin bunu resmileştirmesi, bir soykırım olarak parlamentoya getirmesi gerekiyor.”

”Türkiye’nin AB üyeliğinin yolu…”

”Demokrasinin, AB’nin yolu, Can Atalay, Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, bunlardan geçiyor. Bunları serbest bırakacak mısın? Yine AB’nin yolu Demirtaş’tan, Emine Şenyaşar’dan geçiyor. Bunları yapacağına söz verdin mi?”

”Devlet gırtlağına kadar borçlu”

”Çimanto fabrikaları, demir çelik fabrikaları, aliminyum fabrikalarını, bankaları sattılar.  Ne var ne yoksa hepsini sattılar. Bu paraları ne yaptılar hala hesabını veren yok. Daha sonra yetmedi, memleketi borç batağına soktular. Herkes borçlu. Devlet de gırtlağına kadar borçlu. Şimdi satacak bir şey kalmadı. THY var, Turkcell var, bunları pazarlamaya çalışıyorlar.”

”Körfez ülkelerinden para dileniyorlar. Hiçbir uluslararası tefeci böyle bir ülkeye yatırım için gelmez. Buraya gelecek yabancı paranın aradığı iki konu vardır: Yüksek faiz olursa gelirim, yüksek kârlı şirketler varsa onları alırım. Erdoğan uluslararası telefecilere teslim oldu ve faizi artırdı. Arkası gelecek. Yerel seçimlerden sonra faizler de pik yapacak.”

 

 

Kılıçdaroğlu: Sesimizi çıkaracağız ama 25 milyonu arttırmak şartıyla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir