CHP İstanbul İl Kongresi’nde Kaftancıoğlu vedası… İmamoğlu da kürsüye çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde saat 08.00'da başladı. Kongrede, CHP İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesi belirlenecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul İl Kongresi’nde Kaftancıoğlu vedası… İmamoğlu da kürsüye çıktı

Mevcut CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun CHP İstanbul İl Örgütü’ne yaptığı son konuşmayla kongre başladı.

Konferansa geçmeden önce divan başkanı ve divan üyelerinin seçimi yapıldı. Divan başkanlığına oybirliğiyle Çetin Soysal seçildi.

İl Kongresi’nin açılışında mevcut İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kürsüye geldiğinde bazı katılımcılar tarafından yuhalandı. Kaftancıoğlu, son konuşmasını gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu kürsüden size son kez sesleniyorum. Sizden il başkanınız olarak son isteğim, İstanbul örgütü bugün bir kez daha farkını saraya ve Ankara’ya gösterecek adaylar konuşurken dinlemenizi istiyorum. Hep yarını konuşmamız lazım dedik. Cumhuriyet’imizin ikinci 100 yılında giderken 21. yüzyılda da karşı karşıya olduğumuz sorunlar çok karışık. Ekonomik, sosyal ve dijital eşitsizlikleri, iklim değişikliği, ayrımcılık, ırkçılık, ahlaki ve siyasi çöküntüyü 85 milyon adına tartışmak zorundayız. İçi boşaltılan devlet kurumları yerine güçlü yurttaş güçlü birey sorumlu devleti hep beraber oluşturmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Kongrede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kongrede açıklamalarda bulundu. Salondakilerin “Her şey çok güzel olacak” sloganlarıyla konuşmasına başlayan İmamoğlu, iki adaya da başarılar diledi. İmamoğlu, “2019 seçimleri, Türkiye demokratlarının ortak başarısıdır.” diyerek CHP’nin halkın partisi olduğuna vurgu yaptı. Konuşması esnasında ‘Halkın umudu Kılıçdaroğlu’ sloganları atıldı.

İmamoğlu, partinin içindeki birlik ve beraberliğin önemine değinerek, “Siyaset aile mesleği değildir, kendini adama işidir. Bu anlayışa hep birlikte son vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin icraatlarına da değinen İmamoğlu, “4.5 yılda 14 yurt, 75 kreş yapan, 300 bin üniversitesine burs veren anlayış, bu şehirde 25 yıl iktidar olsa neler yapar.” diyerek görev sürecindeki çalışmalarını partililere anlattı.

İstanbul’un kazanılması ve ardından 2028 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hedeflendiğini belirten İmamoğlu, “Taşları temizleyip yola çıkalım, yolumuz açık olsun…” diyerek konuşmasını tamamladı.

CHP İstanbul İl Kongresi’nde Kaftancıoğlu vedası… İmamoğlu da kürsüye çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir