Başkan Umutlu: Temel Değerlerimiz Hak, Adalet ve Hizmettir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Umutlu: Temel Değerlerimiz Hak, Adalet ve HizmettirPervin BÖLÜKBAŞI-BALIKESİR/BHA-AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu; “AK Parti olarak; temel değerlerimiz hak, adalet ve hizmettir, önceliğimiz ise insandır. Bizim bakış açımızda tüm toplumsal süreçler ve kurumlar; devlet, sivil toplum, ekonomi ve siyaset; hepsi insan içindir. İnsan; ırkı, rengi, cinsiyeti, dili, dini, mezhebi, düşüncesi, sosyal konumu, ekonomik durumu ne olursa olsun “eşref-i mahlûkat”tır” dedi.
AK Parti’nin Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı büyüklükteki sivil toplum örgütlerinden birisi olduğunu hatırlatan Başkan Umutlu; “ Türkiyemizin en büyük, dünyanın ise sayılı büyüklükteki sivil toplum örgütlerinden birisi olan AK Parti, fikrini ve gücünü milletinden yani gerçek kişilerden ve onların gerçek sorunlarından, taleplerinden, geleceğe dair umutlarından almaktadır” diye konuştu.
AK Parti sadece siyasi parti değil, aynı zamanda bir dava hareketi olduğunun altını çizen Başkan Umutlu; “ Bu anlayış ve fikirle AK Parti ülkemizin son iki asırlık siyasi tarihindeki milli değer ve düşünceleri temsil eden ve medeniyetimizin çizgilerini takip eden bir siyasi hatta ilerlemiştir. Böylelikle, bir siyasi parti kimliğinin çok ötesinde ve derinlerinde bir anlayışa sahip olmuştur. Davamızı ayakta tutan iki ana unsur vardır. İlki Türkiye’ye, ikincisi ise dünyaya ilişkin teklif ve tespitlerinden oluşmaktadır. Bunlar aynı zamanda milletimize karşı sorumluluğumuz olan ‘Güçlü ve Büyük Türkiye’ ve ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkündür’ idealidir. Bir dava partisi olmanın birinci unsuru ülkemizi iyilerin en iyisi, büyüklerin en büyüğü, etkinlerin en etkini, faydalıların en faydalısı haline getirmektir. Açık söylemek gerekir ki, bu bir zihniyet devrimi meselesidir ve AK Parti öncelikle bu zihniyet devrimini gerçekleştirmiştir” dedi.
AK Parti öncesine dair birçok soruya cevap verilmediğini söyleyen Umutlu; “
İHA ve SİHA’lar başta olmak üzere milli savunma sanayindeki gelişmeler niçin farklı partiler yönetimdeyken yapılamadı? Türkiye Mavi Vatan’daki varlığını neden başka dönemlerde
ortaya koyamadı? Bu ülke yerli otomobil ve helikopter motorunu on yıllar boyunca neden üretemedi? Türkiye kendi milli uçağını yapabilecek bir güce ne sebeple ulaştırılamadı? Aslında tüm soruların cevabı tek bir kelimeden ibarettir: Zihniyet… Bu zihniyet gereği, tıpkı vatanın ve mavi vatanın korunması gibi, manevi vatanın da korunması gerekirdi; Ayasofya gibi… Ama hiç biri yapılamadı, neden? Çünkü tüm bu sayılanların yapılması ancak ve ancak ‘Güçlü ve Büyük Türkiye’ idealine inanan böylesi yerli ve milli bir zihniyete sahip kadroların işiydi. Küresel ve bölgesel ölçekte her alanda büyük altüst oluşlar yaşanırken, ülkemizin bu coğrafyada yeniden güçlü büyük Türkiye olarak ayakta durmaktan başka bir şansı veya alternatifi yoktur. Türkiye’nin bu bölgede güçlü bir şekilde var olması sadece kendisi için değil, aynı zamanda bölgesi ve dünya için de önemlidir. Bizler AK Parti olarak, bu gücü sağlamak için mücadele etmekteyiz” dedi.
Ekonomi, sanayi, savunma sanayi, sanat, kültür, spor, eğitimde ve dahi her alanda güçlü olmamız gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade eden Başkan Umutlu; “ Bu sebeple, toplumsal yapımızdaki gücü artıracak olan her türlü çalışmaya öncülük ederek, en başta da güçlü Türkiye’nin temelini oluşturan aile kurumunu güçlendirmeye devam edeceğiz. Başka ülkelerle kıyasladığımızda, en çok iftihar ettiğimiz hususlarından birisi güçlü aile yapımızdır. Bu güçlü aile yapısını bozmaya dönük her türlü ifsat hareketine karşı uyanık olacağız. İfsat hareketlerinin aile kurumunu zedelemesine müsaade etmeyeceğiz. Aynı şekilde, toplumsal dokumuzda birliği ve beraberliği sağlamak için etnik ve mezhebi farklılıklarımızı zenginlik ve dahası bir varoluşsal zorunluluk telakki edeceğiz. Bunlar üzerinden ayrıştırıcı hiçbir söze, güçlü ve büyük Türkiye idealine zarar veren hiçbir girişime müsaade vermeyeceğiz” diye konuştu.
AK Parti’nin, bir siyasi parti olmanın ötesinde, bir dava hareketi olmasının
ikinci büyük göstergesi ise dünyaya ve insanlığa karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği söz olduğunu hatırlatan Başkan Umutlu; “ Her vesileyle dile getirdiğimiz ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ ve ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkündür’ görüşü sadece birer motto değil, on yıllar boyunca peşinden koştuğumuz yeni, hakkaniyetli ve adil bir dünya kurulması idealimizin bugünkü ifadesidir” dedi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Başkan Umutlu: Temel Değerlerimiz Hak, Adalet ve Hizmettir