Bakan Şimşek: Enflasyonda düşüş sürecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Daha destekleyici finansal koşullar daha gevşek bir para politikasına evrileceğiz" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Şimşek: Enflasyonda düşüş sürecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara’da MÜSİAD’ın yıllık değerlendirme toplantısında konuştu. Şimşek, 2024’de küresel büyüme zayıf seyredeceğini ve enflasyonda düşüşün devam edeceğini açıkladı. Şimşek konuşmasında şu ifadeleri kaydetti:

“2024’e baktığımız zaman, küresel büyüme zayıf seyredecek. Enflasyonda düşüş devam edecek. Daha destekleyici finansal koşullar daha gevşek bir para politikasına evrileceğiz. Daha destekleyici finansal koşullar sıkı para politikasından daha gevşek bir para politikasına doğru evrileceğiz. Emtia fiyatları muhtemelen oynaklık arz edecek. İhracatta iyimser olmak için AB’deki kademeli toparlanma sebep olarak karşımıza çıkıyor.”

“Yüksek büyümenin temellerini atmaya başladık”

Kredi notunda artış beklediklerini söyleyen Şimşek, “Öngörülebilirlik nispeten arttı. Kredi notunda artış bekliyoruz, görünümde güncellemeler başladı. Uzun vadeli finansmana erişim başladı. Sürdürülebilir yüksek büyümenin temellerini atmaya başladık” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Bakan Şimşek: Enflasyonda düşüş sürecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir