Akşener, "Canlı olan herkes çıkarıldıktan sonra enkazlar kaldırılmalıdır"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akşener, "Canlı olan herkes çıkarıldıktan sonra enkazlar kaldırılmalıdır"İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana’da depremzedeleri ziyaret etti. Akşener, hükümete seslendi ve “Arama- kurtarma çalışmalarına devam edin” dedi.
Adana’da depremzedeleri ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremde eşini, oğullarını ve torununu kaybeden İYİ Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Arnas’a taziye ziyaretinde bulundu.
Hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret eden Akşener ardından açıklamalarda bulundu.
Akşener, “Arama-kurtarma çalışmalarına devam edilmesini talep ediyoruz. Hala orada canlı insanlarımız olabilir. Bir can için her şeye değer. Bugün tek bir canlı insanımız varsa eğer onun kurtarılması için ben her kapıyı çalarım, gerekirse o kapıyı kırmak kaydıyla yine çalarım. Canlı olan herkes çıkarıldıktan sonra enkazlar kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Akşener, üniversitelerin uzaktan eğitime geçilmesi konusunda da şu ifadeleri kullandı:
Deprem bölgesinde 285 bin öğrenci var. Bu öğrencilerin deprem bölgesi dışındaki okullarda kendi bölümleriyle eşleşip, o bölgelerde okumasının yolunun açılması lazımdı. Bugün YÖK’ün yaptığı açıklamada bunu gördük ve teşekkür ediyoruz. Bu teklifimizin kabul görmüş olmasına da teşekkür ediyoruz. Eğitim çok önemli. Pandemi nedeniyle zaten 2 yıl boyunca bir neslin rekabet imkanı ortadan kalktı. O nedenle uzaktan eğitim meselesi yerine yüz yüze eğitime geçilmesi gerekmektedir.
“Ailelerin KYK yurdunda kalması yanlıştır”
Akşener, ailelerin KYK yurdunda kalması hakkında ise “KYK yurtlarının ailelere verilmesi son derece yanlıştır. 1999 depremini Kocaeli’de yaşamış biriyim. Orada hem milletvekili hem de ailesi yaşayan bir birey olarak yaşadım. Dolayısıyla ailesinden insan kaybetmiş biri olarak yaşadım orada. O nedenle aileleri KYK yurtlarına yerleştirmek yanlıştır.” ifadelerini kullandı. (Büşra İrem Çam – Birlik Haber Ajansı)

Akşener, "Canlı olan herkes çıkarıldıktan sonra enkazlar kaldırılmalıdır"