TABA-AmCham Başkanı ve Kamu İlişkileri Direktörü, ABD Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki ticari faaliyetlerin gelişmesine uzun yıllardır katkı sağlayan Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham) Genel Başkanı Süleyman E. Sanlı ile Kamu İlişkileri Direktörü Avukat Meltem Banko, ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake’in konutunda düzenlenen Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake’in Ankara’daki konutunda Bağımsızlık Günü resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Boyaz’ın yanı sıra Dışişleri Bakanlığı görevlileri ve büyükelçiler ile Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham) Genel Başkanı Süleyman E. Sanlı ile Kamu İlişkileri Direktörü Avukat Meltem Banko’da katıldı. ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake’in davetlileri eşi, çocukları ve torunları ile birlikte samimi ve içten karşıladığı resepsiyon İstiklal Marşımız ile ABD milli marşının okunması ile başladı.

TÜRK AMERİKAN İLİŞKİLERİ KONUŞULDU

Büyükelçi Flake yaptığı konuşmada Türk Amerikan ilişkilerinin geçmişi ve geleceğine değindi, ilişkiler açısından ümit verici ifadelerde bulundu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ise Büyükelçi Jeff Flake’ye samimi konukseverlik için teşekkür etti, Büyükelçilik ticaret ve ekonomi bürokratlarıyla Homeland Security yöneticileri ile sohbet etti. Sohbetlerde yeni dönemde Türk Amerikan ilişkilerinin gelişmesi noktasında son derece umutlu olunduğu mesajları verildi.

Görüşmelerde işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgu yapılırken, deprem zamanında yardımlardan duyulan memnuniyet dile getirildi. Karşılıklı ticari engellerin de kaldırılması gerekliliğinin ifade edildiği görüşmelerde iki ülkenin ortak menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yürütülebileceği ele alındı.

 

TABA-AmCham Başkanı ve Kamu İlişkileri Direktörü, ABD Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir