Beypazarı Karaşar-Eğriova yaylaları bayram tatilinde muhteşem manzaralar sunuyor

-Ankara'nın Beypazarı ilçesinin kuzeyinde, ilçeye 55 kilometre, Karaşar mahallesine ise 20 kilometre uzaklıktaki Karaşar-Eğriova yaylaları, Belenova, Kuyucak, Sarıalan, Çukurören yaylalarını kapsıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşar Tonbak / Beypazarı (BHA) – Başkentin gözde yaylarına sahip Beypazarı’nın kuzeyinde, ilçeye 55 kilometre, Karaşar mahallesine ise 20 kilometre uzaklıktaki Karaşar-Eğriova yaylaları, Belenova, Kuyucak, Sarıalan, Çukurören yaylalarını kapsıyor.

1650 Rakımlı 650 hektar alandaki Eğriova Yaylası, yayla turizmi, doğa yürüyüşleri, çadırlı kamping ve günübirlik dinlenme faaliyetleri için Ankara’nın en elverişli ve güzel yaylalarından birisi. Alabalık ve çay balığı türlerinin bulunduğu Eğriova Yaylası’ndaki gölet, sportif balıkçılık için de olanak sağlarken Kano ile de gölde gazi yapabiliyorsun..

Havaların ısınmaya başladığı bugünlerde yayla manzarasıyla ve hakim olduğu ormanlık alanları ve ağaç türleriyle Eğriova, Benli, Sorgun, Andız, Ulucak, Başköy ve Salın yaylaları doğaseverleri bekliyor.

Bozkırın ortasında yer almasına rağmen çevresinde ormanlık ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran Eğriova yaylası, başkent Ankara’da şehrin gürültüsünden sıkılan doğaseverler için güzel imkânlar sunuyor. Doğaseverler, günübirlik gezintilerle yaylanın tüm güzelliklerini buralarda, ayşarken, gölde olta ile balık da tutabiliyorlar.

Başkentin Beypazarı, Güdül, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Nallıhan ilçelerindeki yaylalar, doğa yürüyüşleri, kamping, günübirlik dinlenme ve su kaynaklarının olduğu yerlerde sportif olta balıkçılığı gibi çeşitli faaliyetlere de olanak sağlıyor. Bisiklet tutkunu olan doğaseverler de bisikletleriyle bu yaylalarda gezinti yapma imkânı elde edebilirken, renklerin ortasında güzel bir bayram tatili geçirme fırsatı bulursunuz..

Yaylada Kır Gazinosu da bulunuyor:

Eğriova yaylasında bulunan göledin tam üzerinde, turizm amaçlı oluşturulan Kır gazinosunda, gezip yorulup geldiğiniz zaman manzaraya karşı çayınızı yudumlayabiliyorsunuz. Burada ayrıca, çadırlar da bulunuyor ve çadırlarda istediğiniz zaman konaklama yapabiliyorsunuz.

Yayla Yolu stabilize:

Ayarıca yaylaya ulaşımı kolaylaştırmak adına geçtiğimiz yıllarda yol stabilize hale getirilirken çetin geçen kış şartları dolayısıyla yolda yer yer bozulmalar meydana gelse de ulaşım rahatlıkla yapılabiliyor.

Yaban Hayatı canlıları:

Yaylaya giderken, eğer fotoğraf tutkunu iseniz, manikanızı elinizde bırakmamamız lazım. Çünkü yolda ilerlerken her an bir köşeden yada virajdan yaban hayatı canlısı aracınızın önüne atlayabilir ve onu fotoğraflama fırsatı da bulursunuz.

Beypazarı Karaşar-Eğriova yaylaları bayram tatilinde muhteşem manzaralar sunuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir