Başkentin tarihi ve turistik ilçesine turist ilgisi

-Başkentin tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’na her geçen gün ilgi giderek artıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşar Tonbak / BEYPAZARI (BHA)- Başkentin tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’na her geçen gün ilgi giderek artıyor.

Ankara’nın, kültürel ve doğal güzellikleri ve tarihi konaklarıyla bilinen turizm merkezi Beypazarı, ülkenin her köşesinden turisti ağırlıyor.

Ayrıca, Eğitim öğretim döneminin son günlerinde olduğumuz bu günlerde çeşitli eğitim kurumları gezi rotalarına Beypazarı’nı da ekleyerek, öğrencileri gezdirme fırsatı buluyorlar.

Hamdi Kaya, Beypazarı’nı TV kanalarında çok kez izlediğini ve görmenin gezmenin de bu güne nasip olduğunu söyledi.

Bu günde fırsat bularak ailesiyle birlikte Beypazarı ziyaretinde bulunduklarını belirten Kalın, “dün akşam Beypazarı’na geldik. Bir tesiste konaklıyoruz. Beypazarı gerçekten çok güzel bir şehir. Alaeddin sokak ve yenice sokakların çevresi tamamen konaklarla çevrili. Şehrin ortasında bulunan kocaman bir han var. Buranın Suluhan kervansarayı olduğunu öğrendik. Burada, tarihle konaklar, turizm birbirine entegre olmuş, güzel bir tarihi şehir.” dedi.

Bu gün doyasıyla Beypazarı’nın her yerini görmeye çalışacağına değinen Hamdi Kaya, şunları kaydetti:

“Alaettin sokağın üst başında yine Tarihi Paşa Hamamı bulunuyor. Hamamın tam karşısında arışlardık dimdik ayakta duran ecdat yadigarı Sultan Alaeddin(Paşa)Cami bulunuyor. Bu mekanları da gezdik. Gerçekten Beypazarı’nda gezerken geçmişe yolculuk ediyorsunuz. Burada bayağı medeniyetlerin ayak izleri var. Bu ayak izlerini İnözü vadisi gezisinde şahit olduk. Kayalarda mağaralar bulunuyor ve uzaktan bile muhteşem görünüyorlar.”

 

Başkentin tarihi ve turistik ilçesine turist ilgisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir