Zara’da Destek Alan Ürün Sayısı Arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zara'da Destek Alan Ürün Sayısı ArttıBaşkan Şimşek, “İlçemizde Arpa, Buğday, Nohut, Tritikale, Yem Bitkileri, Yulaf, Patates, Ayçiçeği(yağlık) kuru fasulye ve aspir olarak toplamda 10 ürün havza bazlı destekleme modeline alınmış oldu.” dedi.
Sivas’ın Zara ilçesinde yağlık ayçiçeği, kuru fasulye ve aspir ekimi de desteklenecek.
Cumhurbaşkanı kararıyla Zara’da yağlık ayçiçeği, kuru fasulye ve aspir ekimi Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında desteklenecek ürünler listesine dahil edildi.
Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek konu hakkında yaptığı açıklamada “Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve 2022 yılında yapılacak tarımsal desteklemeler ile 2023 yılında uygulanacak gübre ve sertifikalı tohum kullanım desteklerine ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, ilçemizde yağlık ayçiçeği, kuru fasulye ve aspir ekimi de desteklenecek ürünlere eklenmiş oldu.” dedi.
Başkan Şimşek “ Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında ilçemizde Arpa, Buğday, Nohut, Tritikale, Yem Bitkileri, Yulaf, Patates olarak 7 ürüne destek verilmekteydi. Müracaatlarımızla Ayçiçeği(yağlık) kuru fasulye ve aspir de Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamına alınarak desteklenmiş olacaktır. Böylelikle ilçemizde Arpa, Buğday, Nohut, Tritikale, Yem Bitkileri, Yulaf, Patates, Ayçiçeği(yağlık) kuru fasulye ve aspir olarak toplamda 10 ürün havza bazlı destekleme modeline alınmış oldu. Yeni ürünlerin ilçemizde Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamına alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. (Hakan Bakar)

Zara’da Destek Alan Ürün Sayısı Arttı