Yunanistan’da Askeri Mühimmat Deposunda Patlama!

Yunanistan’ın Magnisia bölgesindeki orman yangınları devam ederken, alevler askeri uçak mühimmat deposuna sıçradı ardından şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda çevredeki evlerin camları kırıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’da Askeri Mühimmat Deposunda Patlama!

Yunanistan, günlerdir orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Rodos ve diğer birçok bölgede yangınlar kontrol altına alınamıyor.

Son olarak, Magnisia bölgesindeki yangınlar askeri uçak mühimmat deposuna ulaştı ve burada şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle, bölgedeki evlerin camları kırıldı.

Deniz Yoluyla Vatandaş Tahliye Ediliyor

Yangın, şiddetli rüzgarların da etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor. Yetkililer, deniz yoluyla tahliyeler gerçekleştirerek bölge halkının güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

4 Kişi Hayatını Kaybetti

Ülke genelindeki orman yangınları sonucunda şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti. Yangınlar kontrol altına alınamadığı için, Türkiye, İsrail, Mısır, Bulgaristan, İtalya, Malta, Fransa, Ürdün, Polonya, Romanya ve Slovakya’dan yardım talep edilmiş ve bu ülkeler tarafından destek gönderilmişti.

Türkiye’de Yunanistan’a Destek Gönderdi

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı‘na ait iki amfibik yangın söndürme uçağı ve bir yangın söndürme helikopteriyle dokuz kişilik uçuş ekibini 22 Temmuz’da Atina’ya göndermişti. Türkiye’nin gönderdiği uçaklar, Rodos Adası’ndaki yangınlara müdahale ediyor. Yetkililer, halkı dikkatli olmaya ve güvenlik önlemlerine uymaya çağırıyor.

 

 

 

 

Yunanistan’da Askeri Mühimmat Deposunda Patlama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir