Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na 3 milyon 527 bin 466 aday başvurdu. 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak olan Temel Yeterlilik Testi oturumuna adayların tamamı girecek. 18 Haziran’da ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.15’te yapılacak ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi’ne 2 milyon 573 bin 156 aday başvurdu.
ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda adayların dikkat etmesi gereken hususlar şu şekilde:
– Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalı.
– Adayların sınava girecekleri binanın kapısında, sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.
Öğrenciler saat 10.00’dan sonra sınava alınmayacak
– Adaylar sınavın sabah oturumunda saat 10.00’dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.
– YKS’de sayısal, sözel veya eşit ağırlık puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyenlerin AYT oturumuna katılması zorunlu.
– Sınava gelirken adayların Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurması gerekiyor. Belgelere ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek.
– Adaylar fotoğraflı nüfus cüzdanı ya da fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslını yanlarında bulundurmalı.
– İki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker içeren kutular sınav salonlarında görevliler tarafından dağıtılacak.
Kodlamalara dikkat!
– Soru kitapçığı numarası yazılıp kodlanmayan veya yanlış yazılıp kodlanan cevap kâğıtları optik okuyucuda okunamadığından adaylar bu işlemleri doğru yaptığından emin olmalı.
– Adaylar işaretlediği bir cevabı değiştirmek istediğinde silme işlemini çok iyi yapmalı.
– Etiketi çıkartılmış şeffaf pet şişe içerisinde su hariç yiyecek, cüzdan, cep telefonu, kalem, silgi, kalemtıraş, yüzük, kolye, küpe sınav salonuna alınmayacak.
– Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,
– Salondaki görevlilere soru sormaları,
– Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,
– Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları,
– Birbirleriyle kalem, silgi alışverişini yapmaları,
– Cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları ve cevap kâğıdının cevap seçenekleri alanında işaretleme yapmaları,
– Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,
– Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasak.