Türkiye ile BAE arasında 50.7 milyar dolarlık anlaşma imzalandı

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında toplam tutarı 50.7 milyar dolar olan birçok anlaşma imzalandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turunun ikinci durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında birçok anlaşma imzalandı.

İletişim Başkanlığı’ndan anlaşmanın detayları ile ilgili yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün (19 Temmuz) gerçekleştirdikleri Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretleri vesilesiyle Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında muhtelif alanlarda 13 belge imzalanmış ve kabul edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Ortak mutabakata varıldı

Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey kurma konusunda iki devletin de ortak mutabakata vardığının altı çizilen paylaşımda, “Bu çerçevede iki taraf, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı’nın başkanlık edecekleri bir “Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey” kurma konusunda mutabakata varmışlardır. Söz konusu Ortak Mutabakat’la Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkilerimiz stratejik ortaklık seviyesine çıkartılmıştır” sözleri kullanıldı.

Toplam tutar 50.7 milyar dolar

Paylaşımda imzalanan anlaşmaların toplam tutarının 50.7 milyar olduğu belirtilerek, “Enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda mevcut iş birliğinin derinleştirilmesi kararlaştırılmıştır. Söz konusu alanlarda imzalanan anlaşmaların toplam tutarı 50.7 milyar dolardır” denildi.

Türkiye ile BAE arasında 50.7 milyar dolarlık anlaşma imzalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir