TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi, Gazeteci Mehmet Aydın kaleme aldı, işte TBMM’yi bekleyen konular

TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı gazeteci Mehmet Aydın açılışı öncesi TBMM'yi bekleyen konuları kaleme aldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi, Gazeteci Mehmet Aydın kaleme aldı, işte TBMM’yi bekleyen konular

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı ve gazeteci Mehmet Aydın Meclis yarın açılıyor… Beklentiler çok yüksek başlıklı yazısı ile  Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin TBMM yeni yasama dönemiyle  ilgili önemli gündem maddelerini ve  yeni yasama yılında toplumun çözüm beklediği çeşitli konuları bu konularla ilgili vatandaşların talepleri ve beklentilerini detaylı bir şekilde ele aldı.

TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet AydınMeclis yarın açılıyor… Beklentiler çok yüksek” başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi.

“Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) yeni yasama dönemi yarın başlıyor. TBMM’den, cumhuriyetin 100. yılının da yaşanacağı yeni yasama yılında çok sayıda toplumsal soruna çözüm bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı için yarın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak.

Meclis, 2,5 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayacak. 28. Dönem 2. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla ilk olarak Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Anıttaki törenin ardından Meclis Genel Kurulu saat 14.00’te açılacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yapacak. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurula takdim edecek, ardından İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kuruluna hitap edecek.

Meclis başkanlarının yasama yılı açılışı dolayısıyla geleneksel olarak verdiği akşam resepsiyonu düzenlenecek. Kurtulmuş’un ev sahipliğinde TBMM Tören Salonundaki resepsiyon, saat 19.30’da gerçekleştirilecek.

Yasama yılının açılışında devlet protokolü ile davetiye gönderilen izleyiciler dışında TBMM’ye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Genel Kurul, yeni yasama döneminin ilk mesaisini 3 Ekim Salı günü yapacak. Meclis Genel Kurulu’nun öncelikli gündeminde, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üye seçimi, uluslararası sözleşmeler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye, Lübnan, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki görev sürelerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerinin bulunması planlanıyor.

Salı ve çarşamba günü Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleşecek.

 

BEKLENTİLER ÇOK FAZLA

Yeni yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisinden çözümü istenen bazı konular ve bu konularla ilgili dile getirilen talep ve beklentiler şöyle::

“696 KHK’nın hükümleri yüzünden zorunlu emekli edilen, tayin olamayan ve fiilen yaptığı işim meslek kodunu kullanamayan bahtsız işçi sınıfının mağduriyeti çözüm bekliyor! Bu konuda devlet büyüklerinden destek istiyoruz. Güzel bir Türkiye için el ele verme zamanı.”

“Milyonlarca vatandaş daha fazla primle emeklilikte kendinden küçük arkadaşından 17 sene fazla çalışmayı önleyici kademeli emeklilik beklemektedir. Lütfen sesimiz olun, çalışma barışı, hak, hukuk, adalet, kul hakkı adına. Vicdanlarımız ağır yaralı.”

“08 Eylül 1999 öncesi 5.000-5975 prim gün 43 yaşında emekli olurken, 09 Eylül 1999 sonrası 60 yaşında emekli olacak. 1 güne 17 yıl geç emeklilik kabul edilemez. 2000’lere kademe haktır.”

“Katalog suçlarda sanık, suçsuzluğunu ispat etmek zorunda. Hakim ve savcılar sanık sandalyesindekini dinlemiyor, konuşturmuyor, nasıl ispat edecek. Yargıda ön yargıyla verilen cezalar var. Af istiyoruz. Ayrıma gidilmeden.”

“Yetkililerinin sözlerine güvenip borçlanan 5000 prim ve 3600 kısmi 50/55 yaş mağdurları emekli olamadı, zor durumda. Reform paketinde, haksızlığa karşı mağduriyetin giderilmesi elzemdir.”

“Alın teri döktük, tam sigorta hakkımız. 3308 mağdurları eşit haklar istiyor.”

“8.9.99 sonrası SGK girişi olanlar o tarihte çalıştıkları halde 99 deprem mağduriyetinden dolayı 1 gün 1ay ile 17 yıl cezalandırılıyor. Bunu hak etmiyoruz. Adil, adaletli bir geçiş istiyoruz.”

“Meslek lisesi ve çıraklık okullarından mezun olanlar TBMM gündemine gelecek yasayı umutla, heyecanla bekliyor. Tam sigorta hakkımız.”

“Sanayide çalışan o küçük bedenlerimiz büyük yetişkin insanlar gibi büyüdü. Gezmedik, oynamadık, çalıştık, emek verdik, sonunda emeğimiz, alın terimiz yok sayıldı. Adalet mi bu?”

“Biz neden haklıyız biliyor musunuz? Güvendiğimiz devletimiz elimize SSK kartı verdi, ‘işe girişiniz yapıldı’ dedi. Biz çalıştık, emek verdik. Nereden bilecektik böyle olacağını?”

“Milyonlar genel af müjdesi bekliyor.”

“Kamu mühendislerine verilen sözler yerine getirilmelidir.”

“Her öğrenciye verilmeyip de bizlere verilen SGK numarasının ilk başlangıcı emeklilikte geçerli olsun istiyoruz.”

“Staj ve çıraklık sigortası mağdurları kabineyi bekliyor. Allah’ın izniyle bu sorun da devlet büyüklerimizin desteğiyle çözülecektir.”

“Kamu Kurum ve Kuruluşlarında daimi işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu işçiler eğitimlerine uygun memur kadrolarına geçirilmesini talep etmektedir. Statü değişikliği istiyorlar. Kadroları zaten var. Üniversiteli işçilerin bu talepleri göz ardı edilmemelidir.”

“Af istiyoruz halk olarak. TBMM Genel Kurulundan acil af istiyoruz. Halkın önceliği genel af.”

“Adil yasa bekliyoruz. İnfaz yakan, 4/4 olan, öksüz gibi ayrıma uğramamalı.”

“Ülkenin kalkınmasındaki lokomotifi kamu mühendislerinin ve emeklilerinin acınası durumları artık düzeltilmeli.”

“Yıllardır, aylardır, günlerdir devam eden tescil mağduriyetimiz, esnaf ve çiftçilerin daha fazla gönülleri kırılmadan gündeme alınmalıdır. Daha önce de çok kez çözümüne sözler verilen konunun bekletilmesi Bağkur tescil mağduriyetini daha da vahim bir hale getirecektir.”

“Acilen kademeli emeklilik bekliyoruz. Aynı yaştaki 2 insan arasında 17-20 yıl emeklilikte fark olamaz, sosyal hukuk devletine aykırıdır, adalete aykırıdır hukuka aykırıdır, anayasanın insanın eşitlik ilkesine aykırıdır.”

“Orduya alınırken, ‘Onurlu bir gelecek. Geleceğe güvenle bak’ diye boy boy afişlere yazarak aldığınız bu kahraman uzman çavuşlar, şimdi neden geleceğine kaygıyla bakıyor? Şimdi neden iki dudak arasında bizim geleceğimiz, onurumuz, gururumuz?”

“Adil yargılanmayıp yargının mağduru olan mahkumlar için genel af istiyoruz.”

“Vergimizi ödedik ve ticaret odası kaydımız da var. Bize söz verildi. Borcumuzu da ödemeye hazırız. Bağkur tescil mağdurları olarak çözüm bekliyoruz.”

“Allah’ın izniyle ehliyet affı olsun. Allah’ım merhamet etsin inşallah.”

“Cezaevindeki mahkumlara yapılan eşitsizlik, hak ihlalleri %70 iken yapılması gereken genel af.”

“Günlerdir gündemden düşmeyen konu olan mülakatın kaldırılması yer almalıdır.”

“110 bin diploma denklik mağduru var. Uluslararası Lizbon Sözleşmesi ile Türkiye’de denk sayılan diplomaları haksızlığı uğruyor. Aileleriyle birlikte yarım milyon kişi bu mağduriyetin giderilmesini bekliyor.”

“Türkiye’nin gündemi mülakat tabiki. Mülakatların kaldırılması sözünün tutulmasını bekliyoruz.”

“90.000 KİT taşeronu 6 yıldır bekliyor. Söz verilmesine rağmen hala haksızlık devam ediyor.”

“Sırlamalaramızla atanıp mülakat mağduru olmak istemiyoruz. Bizlerin günlerdir tek gündemi bu. Kabinede mülakat konusunun hallolmasını bekliyoruz.”

“Lütfen ölen itfaiyecilere de yok taşerondu, yok itfaiyeciden şehit olmaz deniliyor ve şehitlik istiyoruz. Alt tarafı taşeron işçisi ya denilip oğlum kenara atıldı, bakılmadı ve şehitlik verilmedi, vatanı milleti için çalıştı.”

“Çek mağdurları ve aileleri çok perişan. Devlet büyüklerimizden ricamız lütfen çözüm bekliyoruz acilen. Esnaf borcunu ödemek için çabalıyor. Borçlu olmak çok zor, çok ağır. İmkanı istiyoruz.”

“Uzman Çavuşlara kadro istiyoruz.”

“Ehliyetsizleri duyun. Bir defa ehliyet iadesi olmalı, sistem rahatlatılmalı, vatandaşa nefes almalı. Vatandaş olarak bittik, mağduriyetler çok fazla.”

“Yarım sigorta olmaz, tam sigorta hakkımız. 3308 yasa mağduru çıraklar bekliyoruz.”

“Pazartesi toplanacak CB Kabinesi’nin birinci gündemi 696 KHK 4/D kamu işçilerin istekli ve uygun olanlarının yasal düzenleme ile zorunlu işe iade edilmesi olmalı. İş kanuna aykırı, sosyal güvenlik hakkına zorla müdahale edilen işçiler bunu hak etti.”

“Adalete olan inancımızı yeniden kazanabilmek için genel af istiyoruz.”

“2023 TYP haziran ayından beri işsiz kaldık. 9 ay kuralı nedeniyle başvuru yapamıyoruz”

TİMBİR Yönetim Kurulu Üyesi, Gazeteci Mehmet Aydın kaleme aldı, işte TBMM’yi bekleyen konular

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir