TİMBİR Trakya Bölge Başkanı Özkan Dikmen Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZKAN DİKMEN – GAZETECİ

Tekirdağ Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Türk İnternet Medya Birliği Yönetim Kurulu Üyesi-Bölge Başkanı

Birlik Haber Ajansı Trakya Bölge Müdürü

 

5 Eylül 1968 yılında Giresun’un Bulancak ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bulancak’ta tamamladıktan sonra aynı ilçede 1985 yılının son aylarında aynı zamanda haftalık bir gazete çıkaran matbaada işe başladı.

Tipo baskı sitemi ile bu yıllarda tanışan Özkan Dikmen bir yıl boyunca çıkarılan gazetenin dizgi ve baskısını yaptı. Ardından 1986 yılında ilçenin ikinci matbaasına ısta olarak geçti. Burada çalışırken gerçek anlamda muhabirlikle de tanışarak Giresun merkezinde yayımlanan haftalık bir gazeteye ilçeden haber geçmeye başladı. 1989 yılına kadar bu şekilde çalışan Dikmen, 1989 Aralık-1991 Haziran arasında vatani görevini yerine getirdi. Terhis olduktan sonra memleketine dönen Özkan Dikmen iki yıllık boşluktan sonra Uzman Erbaş olarak Tekirdağ’a tayin oldu. 1992-1994 yıları arasında Tekirdağ’da TSK bünyesinde hizmet veren Dikmen daha sonra kentte bulunan günlük bir gazetede muhabir olarak başladı.

1994 yılında Tekirdağ Şafak Gazetesi’nde muhabir olarak başlayan Özkan Dikmen, daha sonra Yerel Televizyonda Haber Müdürü, ardından aynı gazetede Genel Yayın Yönetmeni görevlerinde bulundu. BU süreler içinde 1996 yılında Fanatik Gazetesi ile başladığı Ajans muhabirliğine, Anadolu Ajansı, Hürriyet Haber Ajansı, kuruluşunda bizzat görev aldığı Doğan Haber Ajansı bölge muhabirliği yaptı. Yaklaşık 16 yıl Ajans muhabirliğinin ardından, Sabah Gazetesi, Haber Türk gibi yayın kuruluşlarının da Tekirdağ muhabirliğini yaptı.

2003 yılında Tekirdağ Pusula ismi ile kendi gazetesini kuran Özkan Dikmen, 2004 yılında da www.habertekirdag.net adıyla internet haber sitesini yayına soktu. Her iki yayın kuruluşu halen devam etmekle birlikte Pusula TV olarak youtube kanalında çeşitli içerikler üretmektedir.

Özkan Dikmen uzun yıllar amatör olarak müzikle ilgilenmiş, bağlama ve org çalgı aletleri çalmıştır.

Dikmen evli ve iki çocuk babasıdır.

18.06.2023 tarihi itibariyle TİMBİR Trakya Bölge Başkanı olarak göreve geldi.

 

TİMBİR Trakya Bölge Başkanı Özkan Dikmen Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir